'Serenad' sürprizi

Güncelleme Tarihi:

Serenad sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2017 21:40

Antalya Edebiyat Günleri Onur Ödülü bu yıl Zülfü Livaneli’ye verildi. Livaneli ödüle; bir kuşaktan bir kuşağa uzanan 300'ün üzerinde bestesi, 40 dilde yayımlanan romanları, dünyada barış ve demokrasinin kökleşmesi, gelişmesi için verdiği mücadeleler nedeniyle değer görüldü.

Haberin Devamı

Livaneli'ye ödülü önceki gün belediye konferans salonunda düzenlenen törende sunuldu. Zülfü Livaneli'nin 'Serenad' adlı kitabının bir bölümü, 12 kişilik keman orkestrası ve piyano eşliğinde bale eseri olarak yorumlandı. Zülfü Livaneli, gösteriyi izledikten sonra sanatçıları tek tek kutladı. Ödülünü Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın elinden alan Livaneli, ‘Serenad’ adlı eserinin bale ve müzik eşliğinde gösteriminin kendisi için büyük bir sürpriz olduğunu söyledi. Kendisine bir plaket verilip döneceğini tahmin ederek geldiğini anlatan Zülfü Livaneli, "Burada ‘Serenad’ romanının ilk sahneye uyarlanışını gördüm. Gerçekten ilginç bir şey. Müzikle, baleyle, tiyatroyla hepsi birleştirilmiş. Arkadaşlarımızın emeğine çok teşekkürler. Bana gerçekten büyük sürpriz oldu. Romanda yazdığım karakterleri sahnede görmek ilginç bir şey" dedi.

Haberin Devamı

BİZİM GÜCÜMÜZ SANATTAN GELİYOR

'Serenad'ın yakında filminin çekileceğini de anlatan Livaneli, "Almanlarla Amerikalılar romanın haklarını aldı. Çok büyük bir prodüksiyon yapıyorlar. Bir Hollywood filmi olacak. Ben onu beklerken Antalya'daki arkadaşlar elini çabuk tutmuş, Hollywood'dan önce burada sahneye koydular" diye konuştu.
Bu ödüle layık görüldüğü için teşekkür eden Livaneli şunları söyledi:

"Bizim gücümüz sanattan geliyor. Sanatı elimizden almak istiyorlar. Biz bunu biliyoruz. Ama bizim arkamızda o kadar sağlam bir sanat var ki. Bizim arkamızda Yunus Emre’ler, Pir Sultan Abdal’lar var. Karacoğlan’lar, Yaşar Kemal’ler, Tevfik Fikret’ler, Ahmet Arif’ler var. Bunun karşısına çıkarmak istedikleri şairler ise çok cılız kalıyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!