Rembrandt’ın ‘Gece Devriyesi’nin restorasyonu canlı yayınlanacak

Güncelleme Tarihi:

Rembrandt’ın ‘Gece Devriyesi’nin restorasyonu canlı yayınlanacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2018 14:17

Rembrandt'ın başyapıtı ‘Gece Devriyesi' tablosunun restorasyon süreci Amsterdam'daki Rijksmuseum müzesinden ve müze içerisine kurulacak kameralar yardımıyla internet ortamından canlı izlenecek.

Haberin Devamı

Amsterdam'daki Rijksmuseum Müzesi'nde sergilenen Rembrandt'ın ünlü eseri 'Gece Devriyesi' tablosunun restorasyon süreci internet ortamında canlı olarak yayınlanacak. Müze içine kurulacak kameralar yardımıyla yayınlanacak olan tablo, 1975 yılından beri işlem görmemişti. Müze müdürü Taco Dibbits, "Gece Devriyesi' dünyanın en ünlü tablolarından biri ve bütünüyle bizim müzemize ait. Bu nedenle restorasyonun müzede yapılmasına karar verdik. Restorasyon dünyanın gözü önünde gerçekleştirilecek." dedi.

‘Gece Devriyesi' tablosunun bu kadar ünlü olmasının nedeni Rembrandt'ın dönemin sanatsal kalıplarının dışına çıkarak hareketli bir kompozisyonu resmetmesi olarak gösteriliyor. Rembrandt'ın bu tablosu Hollanda'da 17'nci yüzyıldaki muhafız birliklerinden birini resmediyor. Tabloyu yılda yaklaşık 2 milyon kişi izliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!