Milli Mücadele'nin 100'üncü yılında 'İstiklal' sergisi

Güncelleme Tarihi:

Milli Mücadelenin 100üncü yılında İstiklal sergisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2019 09:37

TÜRKİYE İş Bankası Müzesi, Atatürk’ün liderliğinde milletle el ele verilen Milli Mücadele’nin 100. yılında ‘İstiklal’ başlıklı bir sergiye ev sahipliği yapmaya başladı.

Haberin Devamı

 

Müzede dün, İş Bankası Kurumsal İletişim Koordinatörü Suat Sözen, İş Sanat Genel Müdürü Zuhal Üreten ve serginin küratörü İzzeddin Çalışlar ile danışmanı Prof. Dr. Haluk Oral’ın katılımıyla bir basın toplantısı ve ön gösterim düzenlendi.
Serginin basın toplantısında konuşan İş Bankası Kurumsal İletişim Koordinatörü Sözen, Milli Mücadele'nin 100. yılında tarihe not düşecek ve yeni nesillerin kendilerine miras bırakılan Cumhuriyet'in hangi zorluklarla kurulduğunu bir kez daha kalpten hissedecekleri böylesine anlamlı ve kapsamlı bir sergiyi açmaktan büyük onur duyduklarını ifade etti.

ALTI BÖLÜMDEN OLUŞUYOR

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Milli Mücadele’nin isimsiz kahramanları olan Anadolu insanını bir kez daha saygı ve minnetle anmak üzere hazırlanan sergi; ‘On Yıllık Savaş’, ‘Mütareke ve İşgal’, ‘Direniş ve Kuvayı Milliye’, ‘Düzenli Ordu ve Sathı Müdafaa’, ‘Hukuk ve Taarruz’, ‘İstiklal ve Cumhuriyet’ olmak üzere 6 bölümde bilgi ve belgeleri ziyaretçilere aktarıyor.
Sergide savaşa dair askeri objeler, o dönem kaleme alınmış günlükler, notlar, savaş sırasında hazırlanmış ve savaşın seyrini belirleyen haritalar ile cephelerde komuta kademeleri arasındaki emirler görülebiliyor. Sergideki projeksiyonlarda Milli Mücadele dönemine ait çok sayıda tarihi görüntü izlenebiliyor.

Haberin Devamı

YIL SONUNA KADAR GÖRÜLEBİLİR

Birçok ulusal ve uluslararası arşiv ve koleksiyondan derlenen belge, fotoğraf, film, harita ve objeden oluşan ‘İstiklal’ sergisi, Milli Mücadele’ye dair şimdiye kadar hazırlanmış en kapsamlı sergilerden biri olma özelliği taşıyor. Sergi, yıl sonuna kadar Eminönü’ndeki Türkiye İş Bankası Müzesi’nin giriş katında gezilebilecek. AA

BAKMADAN GEÇME!