Kurul Kalesi UNESCO yolunda

Güncelleme Tarihi:

Kurul Kalesi UNESCO yolunda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2018 21:55

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Dışişleri Bakanlığı’nın 2 bin 300 yıllık Kurul Kalesi’nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınması için ilk başvuruyu yaptığını söyledi.

Haberin Devamı

ORDU’nun Altınordu ilçesine bağlı Bayadı Mahallesi sınırlarında yer alan ve ilk olarak 8 yıl önce resmi arkeoloji kazı çalışmaları başlatılan Kurul Kalesi'nin, Ana Tanrıça Kibele heykelinden sonra 2 bin 100 yıllık 3 büyük heykele daha ev sahipliği yaptığı ortaya çıkınca Ordu Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Bugüne kadar bir müzeyi doldurabilecek nitelikte 2 bin parça tarihi eser bulunan Kurul Kalesi için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz Dışişleri Bakanlığı ile temasa geçti. Yılmaz, kalenin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınması için başvuru yapılmasını istedi. Dışişleri Bakanlığı'nın Kurul Kalesi için Türkiye'nin müracaatını yaptığı belirtildi.

Kurul Kalesi'ndeki tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılması için çalışmaların devam edeceğini vurgulayan Başkan Yılmaz, "2016 yılında Büyükşehir Belediyemiz ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü arasında Kurul Kalesi Bilimsel Kazı ve Çevre Düzenleme Çalışmalarına Destek Verilmesine İlişkin Ortak Hizmet Protokolü imzaladık. 2 yılda Ana Tanrıça Kibele heykelinin yanı sıra bulunan 2 bin parça tarihi eserin gün ışığına çıkarılması, ne kadar doğru bir karar verdiğimizin de kanıtı oldu" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!