'Komşuluk ilişkileri'nin kitabı

Güncelleme Tarihi:

Komşuluk ilişkilerinin kitabı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2018 16:43

16 Eylül 2017'de 15. Istanbul Bienali komşu etkinlikleri çerçevesinde, Akbank Sanat ev sahipliği ve UNESCO Türkiye Millî Komisyonu desteği ile organize edilen 'Kültür Mirası ve Komşuluk Ilişkileri' Konferansı kitap olarak yayımlandı.

Haberin Devamı

İstanbul Bienali, Elmgreen ve Dragset küratörlüğünde 'İyi Bir Komşu' kavramı ve bunun çok yönlü anlamlarını inceledi. UNESCO Türkiye Milli Komisyonu desteğiyle Açık Diyalog İstanbul da komşu etkinlikler kapsamında 'Kültür Mirası ve Komşuluk İlişkileri' konferansını düzenleyerek farklı disiplinlerden dört konuşmacıyı, kendi açılarından konuyu irdelemek üzere davet etti. Kitabın içeriğinde konferansa konu olan komşuluk ilişkileri, ortak miras, kültür, bellek, kolektif hafıza, barış, hoşgörü, kültür mirası, Kosova ve Bosna-Hersek’te etnik toplulukların komşuluk ilişkileri ve savaş sonrası durumu, göç, diyalog kurma gibi pek çok konu tartışıldı.

'Kültür Mirası ve Komşuluk İlişkileri' konferansının kitabı Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, Prof. Dr. Ali Akay, Prof. Dr. Asuman Türkün ve Murat Germen'in ortak çalışması olarak Albatros yayınevinden çıktı.

Haberin Devamı

Komşuluk ilişkilerinin kitabı

BAKMADAN GEÇME!