Kadıköy sokaklarında çağdaş sanat izleri

Güncelleme Tarihi:

Kadıköy sokaklarında çağdaş sanat izleri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2018 16:22

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen İstanbul Comics and Art Festival, 07–09 Eylül 2018 tarihleri arasında St. Joseph Tesisleri Club Quartier ve Moda All Saints Kilisesi’nde izleyicisiyle buluşacak.

Haberin Devamı

Dream Sales Machine tarafından üçüncüsü düzenlenen İstanbul Comics and Art Festival, 07–09 Eylül 2018 tarihleri arasında St. Joseph Tesisleri Club Quartier ve Moda All Saints Kilisesi’nde binlerce sanatseveri ağırlayacak. İCAF‘ın Urban Hacking projesi kapsamında 1-15 Eylül tarihleri arasında çağdaş sanat üretimleriyle tanınan sanatçı ve tasarımcılar, kamusal alanlara üç boyutlu müdahalelerde bulunacak.
2016 yılından bu yana çizgi dünyası ve sokak kültürüyle iç içe olan festival sokağa iniyor ve yalnızca festival katılımcılarına değil, kentin gündelik yaşamına karışarak her kesimden insana ulaşmayı hedeflediği karşılaşmalar yaratıyor.

Urban Hacking
Bu kapsamda festivalde geçmiş yıllardan farklı olarak “Urban Hacking“ projesi yer alıyor. Çağdaş sanat üretimleriyle tanınan sanatçı ve tasarımcılar Ayça Ceylan, Duygu Kanadıkırık, Elif Atmaca, Cem Demirci&Gizem Akgönül, Inez Piso, Merve Şendil, Onaranlar Kulübü, Rafet Arslan, Ragıp Basmazölmez ve Sebahat Karcı Kadıköy‘ün semtlerinde seçtikleri kamusal alanlara üç boyutlu estetik müdahalelerde bulunuyor. Kentin ortak kullanım alanları ve gündelik yaşam pratikleri sanatçıların müdahalesiyle estetik bir dönüşüme uğruyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!