‘Jacques ile Efendisi’ sahnede

Güncelleme Tarihi:

‘Jacques ile Efendisi’ sahnede
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2019 12:30

Çek asıllı Fransız yazar Milan Kundera’nın Denis Diderot’nun hatırasına yazdığı ve Ayberk Erkay’ın çevirdiği ‘Jacques ile Efendisi’ REST Tiyatro tarafından Ragıp Ertuğrul’un rejisiyle sahnede.

Haberin Devamı

‘Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği’, ‘Gülünesi Aşklar’, ‘Gülüşün ve Unutuşun Kitabı’, ve ‘Ayrılık Valsi’ başta olmak üzere pek çok romana imza atan uluslararası ödüllü Çek asıllı Fransız yazar Milan Kundera’nın Denis Diderot’nun hatırasına yazdığı ve Ayberk Erkay’ın çevirdiği ‘Jacques ile Efendisi’ (‘Jacques et son maître’) 2018-2019 tiyatro sezonunda REST Tiyatro tarafından Ragıp Ertuğrul’un rejisiyle sahneye konuyor.
‘Jacques ile Efendisi’, dünyanın neresinde yaşadığı belli olmayan ve evsiz yaşamayı bilinçli olarak tercih etmiş dokuz insanın, buldukları bir kitapta geçen hikayeleri birbirlerine anlatmaları üzerine kurulu. Oyun, üç farklı aşk öyküsünden hareketle yerleşik ahlâk değerlerinin yanı sıra dostluğu, güveni, kıskançlığı, nefreti de sorguluyor. Oyun, Jacques ile efendisinin kısa yolculuğu boyunca soylular ve köylüler, efendiler ve uşaklar arasında gezerken dünyanın aldatma ve aldanmalar, gerçekler ve yalanlar, güven ve hıyanet arasında nasıl ince bir çizgi üzerinde durduğunu hatırlatıyor.

Haberin Devamı

Ragıp Ertuğrul’un sahneye koyduğu oyunun kadrosunda, Devlet Tiyatroları’nın kıdemli oyuncularından Zeynep Erkekli, bu sezon ‘Nehrin Solgun Yüzü’yle İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda sahne alan Serhan Süsler, uzun yıllar New York’taki oyunculuk ve yönetmenlik çalışmalarından sonra Türkiye’ye dönen Cem Baza, yine Devlet Tiyatroları oyuncusu Umut Demirdelen, Ayşegül Yalçıner, Ali Yalçıner, Halit Barış Öncü, Erce Ahmet Kardaş ve Fulden Obiz yer alıyor. Yaratıcı kadroyu ise dramaturg olarak Ozan Ömer Akgül, dekor tasarımında Ali Yalçıner, kostüm tasarımında Merih Süalp, ışık tasarımında özgün çalışmalarıyla ödüller kazanan Kemal Yiğitcan, hareket düzeninde pandomim sanatçısı Mehmet Selin Sağdıç, müzikte de tiyatrodaki çalışmalarıyla tanınan Çiğdem Erken oluşturuyor.

'Jacques ile Efendisi' 12 Ocak'ta Sahne Pulchérie'de 17 ve 21 Ocak'ta ise Profilo Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

BAKMADAN GEÇME!