İstanbul Bienali sekiz videoyu erişime açtı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Bienali sekiz videoyu erişime açtı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2020 13:41

İstanbul Bienali, daha önce İstanbul Bienallerine katılan sanatçılarla işbirliği yaparak her hafta iki sanatçı filmini yedi günlüğüne ücretsiz olarak dijital erişime açmaya devam ediyor. Sanatseverler, 30’u aşkın filmin yer aldığı seçkiyi İstanbul Bienali’nin web sitesinden ve İKSV Vimeo hesabı üzerinden izleyebiliyor.

Haberin Devamı

Her cuma iki yeni sanatçının filmlerinin dijital erişime açıldığı seçkide Haziran ayında sanatseverlerle buluşacak filmler:

5 Haziran Cuma:
Kendine ait bir banyo, Zeyno Pekünlü, 14. İstanbul Bienali
Cehennem Melekleri, Halil Altındere, 5., 9. ve 13. İstanbul Bienalleri

12 Haziran Cuma:
Eski Bir Şey, Yeni Bir Şey, Song Ming-Ang, 14. İstanbul Bienali
Orada Olmayan Kış, Vajiko Chachkhiani, 15. İstanbul Bienali

19 Haziran Cuma:
Bir Aşk Hikayesi, Amar Kanwar, 13. İstanbul Bienali
Sanatçılar Cumhuriyeti’nin Çöküşü, Pelin Tan ve Anton Vidokle, 14. İstanbul Bienali

26 Haziran Cuma:
Monokrom, Ozan Atalan, 16. İstanbul Bienali
Alpler, Armin Linke, 16. İstanbul Bienali

Haziran seçkisinde yer alan Song Ming-Ang, Pelin Tan ve Anton Vidokle, ve Ozan Atalan’ın filmleri daha önce İstanbul Bienallerinde sergilenmiş olup, programda yer alan diğer eserler ilk kez erişime açılmaktadır.  İstanbul Bienali’nin seçkisinde Halil Altındere, Francis Alÿs, Volkan Aslan, Ozan Atalan, Ed Atkins, Alper Aydın, Rossella Biscotti, Kristina Buch, Vajiko Chachkhiani, Jonathas de Andrade, Elmas Deniz, Işıl Eğrikavuk, Jonah Freeman & Justin Lowe, Jorge Galindo & Santiago Sierra, Theaster Gates, Suzanne Husky, Pierre Huyghe, Emre Hüner, Rashid Johnson, Amar Kanwar, Armin Linke, Maider López, Basim Magdy, Melvin Moti, Georgie Nettell, Erkan Özgen, Zeyno Pekünlü, Cheng Ran, Mika Rottenberg, Pelin Tan ve Anton Vidokle, Kaari Upson, Adrián Villar Rojas ve Phillip Zach gibi sanatçıların filmleri yer alıyor. 

Haberin Devamı

İstanbul Bienali otuz üç yıllık serüveninde türlü dalgalanmalar ve belirsizliklere karşı sanatı yanına alıp her zaman yeni yeşeren düşüncelerin, heyecanların, merakların izini sürdü. İstanbul Bienallerine katılan sanatçıların desteğiyle bir araya getirilen film seçkisi, bu dönemde sanatın daha yaygın bir erişim imkânı bulacağı umuduyla oluşturuldu.
İstanbul Bienali, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Holding sponsorluğunda düzenleniyor. İstanbul Bienali’nin Yedinci Kıta başlığını taşıyan 16. edisyonu, 14 Eylül – 10 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilmişti.

Haberin Devamı

Film seçkisini izlemek için TIKLAYIN... 

BAKMADAN GEÇME!