İsrail’deki festivale boykot büyüyor

Güncelleme Tarihi:

İsrail’deki festivale  boykot büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2018 22:01

Dünyaca ünlü ABD’li şarkıcı Lana Del Ray’in protestolar üzerine katılmaktan vazgeçtiği İsrail’deki Meteor Müzik Festivali’ne yönelik boykot dalgası büyüyor

Haberin Devamı

İsrail medyasına yansıyan haberlere göre; ABD’li müzisyenler Henry Louver, Wolfox ve Payton, İngiliz müzisyenler Leon Vinhol ve Shanthi Celeste, İsveçli müzisyen Seinfeld ve Güney Afrikalı Müzik Grubu Black Motion’un 6-7 Eylül’de yapılacak festivale katılmayacağı belirtildi. İsrail vatandaşı Filistinlilerin kurduğu Znobia ile Khalas müzik grupları da Meteor Müzik Festivali’nde yer almayacak.

ROGER WATERS DA DESTEKLİYOR
Sanatçıların, “Filistin İçin İsrail’i Boykot Girişimi” olarak bilinen “BDS Hareketi”nin çağrısına uyarak bu kararı aldığı belirtilirken, BDS aktivisti Roger Waters’ın da boykota destek verdiği ifade edildi. Lana Del Rey cuma günü yaptığı bir açıklamayla festivale katılmaktan vazgeçtiğini duyurmuştu. Filistinli ve İsrailli hayranlarına eşit yaklaşımın önemli olduğunu belirten Rey, hem Filistin hem de İsrail’i ziyaret etmek istediğini ancak kısa süre nedeniyle bunun ayarlanamadığını, bu yüzden de Meteor Festivali’ne katılımını ertelediğini belirtmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!