Isadora: Hem vampir hem peri!

Güncelleme Tarihi:

Isadora: Hem vampir hem peri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2017 15:51

Huzurlarınızda en yakın arkadaşı Pembe Tavşan ile masalsı maceralar yaşayan Isadora Moon! Birlikte geceleri gökyüzündeki yıldızların yanına uçuyor, yarasa desenli çay takımlarıyla göz kamaştırıcı çay partileri veriyor, hatta bale yapıyorlar. Kulağa eğlenceli geliyor değil mi?

Haberin Devamı

Harriet Muncaster, Isadora karakteri ile çocukların hayal gücünün sınırlarını zorlayacak. Çünkü bu sevimli kızı diğerlerinden ayıran çok önemli ve sıradışı bir özelliği var. Annesi Kontes Cordelia Moon bir peri ve babası Kont Bartholomew Moon ise vampir. Yanlış duymadınız. Çocukların en sevdiği hayali kahramanlar arasına girmeye aday olan Isadora, bir yanı sevimli bir vampir, diğer yanı ışıltılı bir peri olan bir masal kahramanı gibi...
Ailesine dair özellikleri okurken, bir anda babasının bir vampir, annesinin ise peri olduğunu keşfetmek heyecan verici. Gündüzleri uyuduğu için kahvaltısını akşam saatlerinde yapan, kırmızı yiyecek ve içeceklere düşkün, dolunayda uçmaya bayılan, pelerinli ve özellikle saçlarını taramak konusunda oldukça hassas bir baba düşünün. Ve annesi Cordelia tam anlamıyla bir peri. Onun en sevdiği şeyler ise yıldızların altında uyumak, sihirli kamp ateşleri yakmak, nehirlerde yüzmek ve bahçe ile ilgilenmek. Bu ilgi uyandıran ailenin diğer üyeleri ise Isodora gibi yarı vampir, yarı peri olan kız kardeşi Bebek Balçiçek. Onun sevdiği şeyler ise şimdilik bolca uyumak ve pembe renkli bir süt içmekten ibaret. Ufacık bir peri dokunuşuyla hayata döndürülen Pembe Tavşan’ı da unutmak olmaz. Ailenin ayrılmaz bir parçası olan bu küçük tavşancık, Zoe ve Oliver ile birlikte Isadora’nın en yakın arkadaşlarından biri. Bu yüzden bütün maceralarında ona eşlik ediyor.
Yarı peri yarı vampir olarak çok eğlenceli bir hayatı olsa da Isadora gerçek hayata uyum sağlamak konusunda bazı güçlüklerle karşılaşıyor. Evde ailesi ve Pembe Tavşan ile sürdürdüğü masalsı hayatı okula başlaması gerektiğinde karşısına kocaman bir soru işareti getiriyor. Bir peri okuluna gitmesi mi gerekiyor yoksa bir vampir okuluna mı? En sonunda her iki okulu da deneyimleyip kararı kendisinin vermesi istenince aklı iyice karışıyor. İlk gün peri okulunda çiçek düzenleme, sihirli değneği kullanma ve renkli kekler üzerine dersler alırken, bir sonraki gün vampir okulunda uçma teknikleri, yarasalar, kişisel bakım ve kırmızı yiyecekler derslerine katılıyor. Hangi okula karar verdiğini öğrenmek için bu keyifli okuma serüvenine katılmanız gerek...
Bir başka macerasında ise doğum günü partisi için vampir mi yoksa peri konseptli bir parti mi vermesi konusunda aklı karışıyor Isadora’nın ve en çocuksu tavrı ile sadece eğlenceli ve sıradan insanlar gibi bir parti vermek istediğine karar veriyor.
Isadora sıradışı bir aileye ve özelliklere sahip olsa da diğer tüm çocuklar gibi merakları, hevesleri ve istekleri var. Bunlardan biri de bale yapmak. Evde ve okulda alkış topladığı gösterileri için ise en büyük ilhamı hayranı olduğu Tatiana Tutu. Günün birinde okul gezisiyle, Tatiana’yı sahnede izleme şansı yakalarsa acaba neler olur?
Isadora taşıdığı özelliklerin her birinin keyfini sürerken, bir taraftan da hem okul hayatı hem de diğer çocuklarla birlikte olacağı diğer tüm aktivitelerde, sıradan bir çocuk gibi seçimler yapabilmek istiyor... Maceralarını, dört ayrı Isadora Moon kitabında takip edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Isadora: Hem vampir hem peri

 

Haberin Devamı

ISADORA MOON -
OKULA GİDİYOR
Harriet Muncaster
Çeviren: Merve Ertal
Epsilon Yayınevi, 2017
100 sayfa, 19 TL

 

 

 

Isadora: Hem vampir hem peri
ISADORA MOON - BALE YAPIYOR
Harriet Muncaster
Çeviren: Olgaç Oral
Epsilon Yayınevi, 2017
94 sayfa, 19 TL.

 

 

 

 

 

Isadora: Hem vampir hem peri
ISADORA MOON - DOĞUMGÜNÜNÜ KUTLUYOR
Harriet Muncaster
Çeviren: Olgaç Oral
Epsilon Yayınevi, 2017
93 sayfa, 19 TL.

 

 

 

 

Isadora: Hem vampir hem peri
ISADORA MOON - DOĞUMGÜNÜNÜ KUTLUYOR
Harriet Muncaster
Çeviren: Olgaç Oral
Epsilon Yayınevi, 2017
93 sayfa, 19 TL.

BAKMADAN GEÇME!