'İlkyaz' yayın hayatına başladı

Güncelleme Tarihi:

İlkyaz yayın hayatına başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2018 16:46

35 yaş altı yazarların şiir ve öykülerini yayımlamak amacıyla Uluslararası Yazarlar Birliği PEN'in desteğiyle kurulan 'İlkyaz' yayın hayatına başladı.

Haberin Devamı

Uluslararası PEN'in desteğiyle kurulan 'İlkyaz' yayın hayatına başladı. 'İlkyaz', 35 yaş altı yazarların şiir ve öykülerini  her ay yayımlayacak bir platform.

Bu platform, bünyesinde hayal gücünü besleyecek paylaşımlardan oluşan bir blog. Gündelik hayatlara ışık tutan insan portreleri, dünyanın ve Türkiye’nin ünlü yazarlarından genç yazarlara okuma önerileri, dünya ve Türk edebiyatında önde gelen isimlerin gençlik eserlerinden örnekler  içeriyor.  Ayrıca,  pek okunma şansı bulamayan, 15 yaş altındaki yazarların eserlerine ayrılmış bir bölümü de bulunacak.
"İlkyaz" a şu adresten ulaşabilirsiniz: www.ilkyaz.world

Her ay seçilen üç yazarın eserleri İlkyaz tarafından İngilizceye çevrilip yayınlanacak. Buna ilaveten ve her ay dünyanın farklı bir yerinde konumlanan bir PEN merkezi tarafından kendi ülkelerinin diline çevirip, tanıtılacak. Böylelikle, edebiyatımıza uluslararası alanda yeni okurlar kazandırılırken, yazarlar da dünya edebiyatçılarıyla tanışmış olacak. İlkyaz'ın ilk sayısında Norveç PEN, ilk üç yazarın eserlerini çevirip tanıtmakta öncülük ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!