Gerçek ile rüya arasında yolculuklar

Güncelleme Tarihi:

Gerçek ile rüya arasında yolculuklar
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2017 13:02

Selçuk Ceylan, Meltem Şahin'in çizimleri eşliğinde çocukları gerçek ile rüya arasında kısa mesafeli yolculuklara çıkarıyor...

Haberin Devamı

Selçuk Ceylan’ın iki kardeşin masalsı yaşamlarını ustaca bir kurguyla anlattığı ‘Rüya Dalgıçları İçin Masallar’ dizisi iki yeni macerayla son buluyor. Kasabalarına ilk kez gelen Hayvansız Harikalar Sirki’nde yaşanan gizemli olayların peşine düşen iki kardeş, insanları bekleyen büyük tehlikeyi öğrendiklerinde şaşkına dönerler. Hemen bir şeyler yapmazlarsa tüm insanların hayat boyu durmaksızın sirk gösterileri yapacakları birer makineye dönüşmeleri an meselesidir. Bu hayati konuyu binbir zorlukla çözen iki kardeşi bekleyen yeni macera, kasabayı esir alan Altın Nezlesi salgını olur. Her hapşırdığında dillerinin üzerinde bir altın beliren insanların sevinci kısa sürer. Uykuda hapşırmaları durumunda boğulabilirler. Uyku kaçıran elmalardan otuz tane yiyen küçük kardeşiyse yeni bir hastalık beklemektedir: Uykusuzluk. Günden güne solan kardeşini uyutmak için ninni yarışması da dahil denemediği yol kalmayan abinin bulduğu çözüm öylesine güzel ki, ilk fırsatta denemek isteyeceksiniz.
Yazarın okurları “gerçek ile rüya arasında kısa mesafeli yolculuklara çıkardığı” masallarını Meltem Şahin’in çizimleri süslüyor.

Haberin Devamı

RÜYA DALGIÇLARI İÇİN MASALLAR 3

Gerçek ile rüya arasında yolculuklar

Selçuk Ceylan
Resimleyen: Meltem Şahin
Can Çocuk, 2017
128 sayfa, 10,5 TL. 


Gerçek ile rüya arasında yolculuklar


Kahkahalarla başlayıp kahkahalarla sürüyor
Tavuğa benzeyen ama kendini flamingo zanneden Laurence’ın karşısındaki leziz kahvaltının adı Marcus. O bir solucan, en sevdiği renk kahverengi, hobisi çamurda delikler açmak. Acilen bir şeyler yapmazsa Laurence’a yem olacak. Neyse ki sıcacık bir gülümseme ve günaydınla onu afallatmayı başarıyor. Oyalamak için sohbeti ilerlettiğindeyse en büyük hayalinin flamingo ailesine kavuşmak için Kenya’ya gitmek olduğunu öğreniyor. Artık hayatta kalmak için tek şansı var: Harita okumayı bilmeyen bu şaşkın kuşa rehberlik etmek. Teklifini yapar ve büyük yol macerası başlamış olur. 'Birbirine bağlı bir sürü Eyfel Kulesi' zannettikleri elektrik direklerini keşif, köstebeğe yahni olmaktan kurtuluş, Afrika sandıkları hayvanat bahçesi macerası yaşadıklarının sadece minik bir kısmı. Biri şapşal, diğeri çok bilmiş ama ikisi de komik mi komik iki karakterin yolculukları sıradışı bir arkadaşlığa dönüşürken şaşırmaya hazır olun: Kahkahalarla başlayıp kahkahalarla süren bu kitabın nasıl bittiğini anlamayacaksınız. Aynı zamanda karikatürist olan yazar Simone Lia’nın esprili çizimleri eğlenceyi ikiye katlıyor.

Haberin Devamı

ARKADAŞ OLALIM MI?

Gerçek ile rüya arasında yolculuklar

Simone Lia
Çeviren: Oğuzhan Aydın
Redhouse Kidz, 2017
192 sayfa, 16 TL.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!