Genç orkestradan İstanbul performansı

Güncelleme Tarihi:

Genç orkestradan İstanbul performansı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2018 11:51

Cem Mansur yönetimindeki Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, Avrupa turnesi öncesinde Zorlu Center'da müzikseverlerle buluştu.

Haberin Devamı

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO), şef Cem Mansur yönetiminde 4 Eylül Salı akşamı Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde (PSM) sanatseverlerle buluştu. Türkiye’nin en başarılı konservatuarlarından seçilen 81 gençten oluşan TUGFO'nun performansı müzikseverlerden beğeni topladı.

Faaliyetlerini Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı çatısı altında sürdüren ve bu yıl 12. yılını kutlayan orkestranın konserine Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Vakfı Başkan Yardımcısı Zerrin Koyunsağan, Akkök Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü, Canan Başaran Symes, Vera Bulgurlu, Haldun Dormen, Göksel Kortay, Cihat Aşkın, Lale Mansur gibi iş, sanat ve cemiyet dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

Sabancı Vakfı'nın desteklediği TUGFO, İstanbul konserinin ilk yarısını aynı zamanda Cem Mansur’un da hocası olan dünyaca ünlü ABD’li orkestra şefi, besteci, yazar ve piyanist Leonard Bernstein’a ayırdı. Doğumunun 100. yılı tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanan Bernstein’ı iki önemli eseriyle anan orkestra, repertuarında ünlü müzisyenin ‘Divertimento’ ve ‘Serenade’ adlı eserlerine yer verdi.

Haberin Devamı

TUGFO VE ALENA BAEVA AYNI SAHNEDEYDİ

İstanbul konserinin solistliğini, genç yaşta elde ettiği başarılarla adını duyuran Rus kemancı Alena Baeva üstlendi. Baeva, Bernstein’ın ‘Serenade’ adlı eserinde genç müzisyenlerle aynı sahneyi paylaştı.

Her yıl Avrupa’nın seçili festival ve konser dizilerine konuk olan orkestra, bu yıl da Çekya, Slovakya, Avusturya, Macaristan ve Polonya’da toplam 8 konser verecek. Genç müzisyenler, Avrupa’nın en seçkin konser salonlarında konser verme heyecanını yaşayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!