Gaziantep'te şiir festivali

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte şiir festivali
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2018 11:31

Gaziantep'te 2-4 Kasım tarihleri arasında uluslararası şiir festivali yapılacak. 'İmgelerin Mozaiği' temalı festivale sekiz ülkeden 12 şair katılacak.

Haberin Devamı

Gaziantep'te 2-4 Kasım Uluslararası Şiir Festivali yapılacak. Festivale sekiz ülkeden 12 şair katılacak. Türkiye'de kültürel hayatın canlandırılması için Goethe Enstitüsü, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu, Hollanda Büyükelçiliği ve Fransız Kültür Merkezi tarafından başlatılan 'Kültür için Alan' projesi kapmasında düzenlenen festivale Gaziantep Belediyesi ve Valiliği ev sahipliği yapacak. Teması, Çevrimdışı İstanbul Dergisi tarafından 'İmgelerin Mozaiği' olarak belirlenen festivale Meksika'dan Ali Calderon Farfan, Fransa’dan A.C. Hello, Hollanda’dan Bas Kwakman, İsveç'ten Hanna Rajs Lara, Almanya’dan Matthias Göritz, ABD’den Mel Kenne, Beyaz Rusya’dan Volha Hapeyeva; Türkiye’den ise Kadir Aydemir, Eren Aysan, Nilay Özer, Salih Bolat ve Şükrü Erbaş katılacak. Sedat Anar ile Suriyeli Hannan Habaş ise müzikleriyle festivalde yer alacak. 

Haberin Devamı

Türkçe, İngilizce ve Arapça'ya çevrilen şiirlerin şairlerinin sesinden dinleneceği festivali üç şair; Efe Duyan, Gökçenur Ç. ve Nihat Özdal yönetecek. 
3 Kasım Pazar günü saat 19.00'da Onat Kutlar Sahnesi'nde 1 Nisan'da kaybettiğimiz Gaziantepli şair Ülkü Tamer şiirlerle anılacak. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!