Fahri Ayvalıklı Misciagna’dan çılgın İspanyol dansları

Güncelleme Tarihi:

Fahri Ayvalıklı Misciagna’dan çılgın İspanyol dansları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2018 11:52

Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi’nin (AIMA) beşinci müzik festivali bu akşam başlıyor. İlçe merkezindeki Taksiyarhis Anıt Müzesi’nde pazartesi akşamına kadar dört konser gerçekleştirilecek. Açılışta şef Aleksandr Rudin yönetimindeki AIMA Festival Orkestrası’nın solistlerinden İtalyan viyolacı Marco Misciagna’ya, Ayvalık Belediyesi akademiye katkılarından dolayı fahri hemşerilik unvanı verecek. Misciagna konserde L. Brann’ın ‘Marais’in Folies d’Espagne Teması Üzerine Varyasyonlar’ını kendi uyarlamasıyla seslendirecek.

Haberin Devamı

Ayvalık merkezinde, geçmişi 15’nci yy’a uzanan Taksiyarhis Kilisesi Anıt Müzesi dört yıldır her temmuzda kapılarını birkaç günlüğüne klasik müziğe açıyor. Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi’nin (AIMA) yaz aylarında düzenlediği ustalık sınıflarında bir araya gelen ünlü virtüozlarla, Türkiye’nin önde gelen konservatuvarlarından yetenekli gençler aynı sahneyi paylaşıyor, birlikte hazırladıkları repertuvarları sunuyor. Ayrıca geçmiş yıllarda akademinin çalışmalarına katılan, daha sonra ismini yurtiçinde, yurtdışında duyuran genç solistlerin oluşturduğu AIMA Festival Orkestrası ve oda müziği toplulukları festival programını zenginleştiriyor.
20’nci yaşını kutlayan AIMA bu yıl beşinci festivalini gerçekleştirecek. Türkiye, İtalya, Rusya’dan müzikçiler bu akşamdan itibaren dört gün boyunca baroktan çağdaş müziğe uzanan farklı repertuvarlarla dört konser verecek. Festivalin sanat yönetmeni AIMA’nın kurucusu müzikolog, akademisyen Filiz Ali. Etkinlikler bir grup Ayvalıklı müziksever, ilçe belediyesi ve Kültür Bakanlığı desteğiyle düzenleniyor.

Haberin Devamı

Fahri Ayvalıklı Misciagna’dan çılgın İspanyol dansları

AÇILIŞ AKŞAMI DÖRT KONÇERTO
AIMA Festival Orkestrası’nı bu yıl da Rus çellist ve şef Aleksandr Rudin yönetiyor. Açılış konserinin repertuvarında ağırlık Bach’ın eserlerinde. Orkestra, ‘4. Uvertür-Süiti’ni yorumlayacak. La minör keman konçertosunun solisti Pelin Halkacı Akın. İki keman konçertosunu ise Akın ile Fahrettin Arda birlikte seslendirecek. ‘4. Brandenburg Konçertosu’nda orkestra flütçü Damla Akan, Öncü Uçar ve kemancı Ilgın Ülkü’ye eşlik edecek. Konserin açılışında Ayvalık fahri hemşerilik beratını alacak viyolacı Marco Misciagna, L. Brann’ın ‘Marais’in Folies d’Espagne Teması Üzerine Varyasyonlar’ adlı eserini, Aleksandr Rudin ile kızı Sofia, Haydn’ın keman-çello konçertosunu yorumlayacak.
Yarın akşam Taksiyarhis’in kubbesinde enstrüman eşliksiz insan sesi tınlayacak. Soprano Canan Özgür, alto Hazan Bayrak, tenor Recep Gül, bariton Cesur Özdemir, bas Ali Göktürk’ten oluşan A Capella Boğaziçi, halk müziği, popüler şarkılar ve geleneksel Türk müziğinden beşliye uyarlanan eserleri seslendirecek.
29 Temmuz’da Ankaralı yaylı çalgılar dörtlüsü Bozok Quartet sahneye çıkacak. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Devlet Opera Balesi Orkestrası üyelerinden oluşan topluluk oda müziği repertuvarının başyapıtlarından ikisini yorumlayacak: Beethoven’ın ‘Serioso’su ve Ravel’in fa majör dörtlüsü...

Haberin Devamı

ZENGİN PROGRAMLA VEDA
30 Temmuz’daki kapanış konseri için AIMA Festival Orkestrası ve Olten Quartet zengin bir program hazırladı. Bach’ın 5 numaralı piyano konçertosunun solisti İris Şentürker. Sarasate’nin iki keman ve yaylılar için ‘Navarra’sında orkestra Ilgın Ülkü ve Anna Markova’ya, Telemann’ın ‘Uvertür’ünde flütçü Öncü Uçar ve Selin Dindar’a eşlik edecek. Olten Quartet, Schubert’in do minör ‘Satz’ dörtlüsünü, Astor Piazzolla’nın ‘Oblivion’unu, çellist Aleksandr Rudin ve piyanist İris Şentürker ise Debussy’nin çello-piyano sonatını seslendirecek.
Tüm konserler saat 20.00’de başlıyor. Festival konserleri Taksiyarhis Kilisesi’nin bahçesine yerleştirilen ekrandan açık havada ücretsiz izlenebilecek.
AIMA, 20’nci yaşını sonbaharda düzenleyeceği etkinliklerle kutlayacak.
Festival ve bu etkinlikler hakkında ayrıntılı bilgiyi AIMA’nın web sayfasından edinebilirsiniz (www.ayvalikmusic.com).

Haberin Devamı

GÜLSÜN KARAMUSTAFA'DAN AIMA’YA BAĞIŞ

Uluslararası üne sahip ressam ve film yönetmeni Gülsün Karamustafa, 1986-1992 yılları arasından seçilmiş ‘Özgün Baskı’larını, Türkiye’de klasik müziğin gelişimi için çalışan Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi’ne (AIMA) bağışladı. Karamustafa’nın bağışladığı eserler, 12 Ağustos’a kadar Ayvalık Eski Zeytinyağı Fabrikası’nda sergilenecek.
İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü Bedri Rahmi Eyüboğlu Atölyesi’nden mezun olan Gülsün Karamustafa, 2. 3. ve 4. İstanbul Bienali, 3. ve 10. Gwangju, 8. Havana, 3. Cetinje, 1. Sevilla, 11. Kahire, 3. Singapur, 1. Kiev, 4. Selanik, 31. Sao Paulo Bienallerine katıldı. Berlin’den Paris’e, Viyana’dan Stuttgart’a dünyanın pek çok şehrinde kişisel sergiler açan Karamustafa’nın yapıtları Guggenheim New York, Tate Modern Londra, MCA Museum of Contemporary Art Chicago, Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris, MUMOK, Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig Viyana, Van Abbe Museum Eindhoven ve İstanbul Modern gibi dünyanın en önemli müzelerinin koleksiyonlarında yer alıyor.

Fahri Ayvalıklı Misciagna’dan çılgın İspanyol dansları
Gülsün Karamustafa

BAKMADAN GEÇME!