Edebiyat eÄŸitime güç verecek

Güncelleme Tarihi:

Edebiyat eğitime güç verecek
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 08, 2021 12:44

Günışığı Kitaplığı’nın eğitimciler için düzenlediği Eğitimde Edebiyat Semineri'nin 14'üncüsü 10 Nisan Cumartesi çevrimiçi gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Günışığı Kitaplığı’nın her branştan ve düzeyden öğretmenler, kütüphaneciler ve eğitim yöneticileri için düzenlediği 14. Eğitimde Edebiyat Semineri 10 Nisan Cumartesi günü, FMV Işık Okulları’nın desteğiyle bu yıl çevrimiçi gerçekleşecek. Edebiyat yayıncılığında 25’inci yılını kutlayan yayınevinin gelenekselleşen seminerinde Türkiye’nin dört bir yanındaki eğitimciler, öğrencileri edebiyatla buluşturmanın yeni yollarını keşfetmek için bir araya gelecek.
Çağdaş edebiyatımızın usta romancılarından Buket Uzuner, seminerin kapanış konuşmasını yapacak. Bilim ve edebiyatı ustaca harmanladığı kurgularıyla çok sevilen yazar, ödüllerle taçlanmış edebiyat yolculuğunun izdüşümlerini eğitimcilerle paylaşacak. Günümüz şiirin etkili seslerinden, şair Gonca Özmen, dilin estetik olanaklarıyla düşüncenin felsefi yapısının harmanlanmasıyla oluşan şiir bilincini irdeleyecek.
Köprü Kitaplar’ın iki yeni yazarı Murat Yalçın ve Berna Durmaz, editör Müren Beykan’ın sorularını yanıtlayacak. Edebiyatımızın iki ödüllü öykücüsü, çocukluk ve gençlikte kitaplarla yakınlaşmayı sağlayan, edebiyat sevgisi yaratan deneyimleri, yaklaşımları üzerine söyleşecekler.
Milyonlarca çocuğa matematik ve coğrafyayı sevdiren ‘Kraliçeyi Kurtarmak’ ve ‘Haritada Kaybolmak’ kitaplarının yazarı, Kanadalı akademisyen Vladimir Tumanov, eğitimle edebiyat arasında kurduğu güçlü zihinsel bağları ve yazarlık deneyiminden biriktirdiklerini aktaracak. Çocuk ve gençlik edebiyatımıza özgün bir koleksiyon kazandıran İrem Uşar, çocukların gerçeklik algısında edebiyatın payını düşündürecek, doğayla uyum içinde yaşayabilmenin sihrini duyumsatacak.

Haberin Devamı

Â

Edebiyat eğitime güç verecek

Ülkemizin değerli eğitim uzmanlarından, MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özcan, 'yeni normal'in yarattığı değişimi, fırsatları ve işbirliği olanaklarını meslektaşlarıyla paylaşacak.
Sanatçı, eğitmen, danışman Müjgan Özçay, engin birikimi ve entelektüel yorumuyla eğitimcilere yaratıcı okuma uygulamalarına ilişkin pratik ipuçları gösterecek. Burdur, Selçuk ve İstanbul’daki okullardan dört öğretmen, öğrencileriyle gerçekleştirdikleri yaratıcı uygulamalarını meslektaşlarına aktaracak, yeni ve etkili yollar örnekleyecekler.

Haberin Devamı

 
PROGRAM

11.00 Açılış
11.15 Prof. Dr. Mustafa Özcan ‘Yeni Normal’in Yarattığı Eğitim Fırsatları  
11.35 Uygulama - Umut Sokağı Çocukları, Uzak mı Yakın mı?, Osman Yetkin Özkan
11.55 İrem Uşar - Gerçekliği Anlamlandıran Bir Fener: Çocuk Edebiyatı  
12.15 Uygulama - Şairler Arası Gece Uçuşları, Özge Memı̇ş
12.35 Gonca Özmen  Şiir Bilinci: Şiir, Dil ve Düşünce İlişkisi  
12.55 Uygulama - Belleğimizin İzinde Oralı Olmamak, Ayşe Yazar
13.15 Söyleşi  -  Edebiyatla Köprüler Kurmak, Berna Durmaz, Murat Yalçın, Müren Beykan 
14.00 Öğle molası
14.40 Uygulama - Uçan Kız Volante ile Hayal Dünyasında, Gülce Karabaş
15.00 Vladımır Tumanov   Matematik, Coğrafya, Tarih... Zoru Sevdirmek Mümkün!    
15.20 Müjgan ÖzçayÂgunisigiYOU.com ile Yaratıcı Okuma Uygulamaları   
15.40 Buket Uzuner Kapanış Konuşması

 

BAKMADAN GEÇME!