Contemporary İstanbul’dan Lizbon çıkarması

Güncelleme Tarihi:

Contemporary İstanbul’dan Lizbon çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2018 14:29

18-23 Eylül tarihleri arasında 13’üncüsü düzenlenecek Türkiye’nin en önemli çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul, ARCO Lizbon fuarı sırasında verdiği davette uluslararası sanat camiasının önemli isimlerini bir araya getirdi.

Haberin Devamı

 

Contemporary İstanbul (CI), 13. yılı vesilesiyle çağdaş sanatın merkezi şehirlerde ve önemli sanat etkinlikleriyle eş zamanlı olarak uluslararası davetlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Contemporary İstanbul’un, ARCO Madrid tarafından başlatılan genç sanat fuarı ARCO Lisbon sırasında, CI Başkanı Ali Güreli ve Casa Dell’Arte Club House Lisbon’un kurucusu Ahu Büyükkuşoğlu Serter ev sahipliğinde verdiği davete çok sayıda koleksiyonerin yanı sıra ulusal ve uluslararası çağdaş sanat galerilerinden de önemli isimler katıldı.
CI Başkan Yardımcısı Rabia Bakıcı Güreli ile icra kurulu üyesi Prof. Hasan Bülent Kahraman’ın katıldığı davetin açılış konuşmasını CI direktörü Kamiar Maleki ve ev sahibi Ahu Büyükkuşoğlu Serter yaptı. Davetin katılımcıları arasında Türkiye’nin Lizbon büyükelçisi Hasan Göğüş ve eşi Zerrin Göğüş, MAAT Müzesi direktörü Pedro Gadanho, Tokyo Art Club başkanı Bernard Chenebault, koleksiyonerler Yunus-Gamze Büyükkuşoğlu, Leal Rios Çağdaş Sanat Vakfı yöneticisi Miguel Leal Rios, sanat tarihçisi Maria Isabel Da Veiga, Nuran Ökter Bernard, İsrail Müzesi’nin modern sanat küratörü Adina Kamien-Kazhdan, emekli büyükelçi Luis Bastos De Almeida, koleksiyoner Ayşe Umur, sanatçı Christina Ataide, Iragui Gallery’nin sahibi Ekatherina Iragui, koleksiyoner Ana Paulo Belo, bilim insanı Elizabeth Peyton-Jones, Çağdaş İstanbul Vakfı ve CI Dialogues danışmanı koleksiyoner Vanessa Arelle, Richard McAlpine, Akbank Sanat müdürü Derya Bigalı, Siyah Beyaz Galeri’nin sahibi Sera Sade ile Portekiz’den ve Avrupa’dan çok sayıda koleksiyoner ve sanatçı da yer aldı.
Contemporary İstanbul’un 13. yıl etkinlikleri ve fuarın yeni hedefleri davete katılan konuklarla paylaşıldı. Davete katılan Portekizli galerilere Galeri Destek Programı (GSP) hakkında gelişmeler paylaşılarak bu yıl Krea Grup tarafından verilen katkıyla iki Portekizli galerinin fuara katılacağı bilgisi de verildi.
Contemporary İstanbul’un 13’üncüsü Akbank’ın desteği, Ferko’nun ortak sponsorluğu ve Türk Hava Yolları’nın resmi havayolu sponsorluğunda 18-23 Eylül tarihlerinde Lütfi Kırdar ve İstanbul Konge Merkezi(nde yapılacak.

Haberin Devamı

Contemporary İstanbul’dan Lizbon çıkarması

Contemporary İstanbul’dan Lizbon çıkarması
Rabia Bakıcı Güreli ve Ahu Büyükkuşoğlu Serter

 

BAKMADAN GEÇME!