Çocuklar için yılbaşı ışıltısı saçan öyküler

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar için yılbaşı ışıltısı saçan öyküler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2017 16:32

Sakar mı sakar bir cadı, hüzünlü bir kız çocuğu, Küçük Eşek, Şen Domuz, kocaman hediye paketleri dileyen bir oğlan çocuğu, huysuz bir adam... Birbirinden ışıltılı, umut saçan yılbaşı öykülerinin kahramanları onlar. Çocuklar yeni yılı, coşkulu yılbaşı öyküleriyle karşılasın diye karşınızdalar!

Haberin Devamı

Çocuklar için yılbaşı ışıltısı saçan öyküler
Bir Noel Şarkısı, Charles DIckens, İthaki Yayınları

Cimri mi cimri, huysuz mu huysuz, taş kalpli, insanları canlarını çıkarana kadar çalıştıran, yapayalnız bir adam. Sevinci ve neşeyi horlayan, elindeki zenginliği kendisi için bile kullanamayan Scrooge. İnsanların Noel coşkusundan, yeni yıl neşesinden bile rahatsız olan Scrooge’u Noel arifesinde evinde beklenmedik bir misafir karşılar; yedi yıl önce ölmüş olan ortağı Marley.
Yaşarken ördüğü zincirleri üzerinde taşıyan Marley, yaşadığı pişmanlıkla arkadaşını uyarmaya gelmiştir. İzleyen günlerde Scrooge’a geçmişini, bugününü ve geleceğini göstermek üzere ziyarete gelecek üç hayalet onun kurtuluşu ya da felaketi olacaktır.

 

 

 

 

Haberin Devamı

Çocuklar için yılbaşı ışıltısı saçan öyküler

Ayşegül - Yılbaşı Sürprizi, GIlbert Delahaye, Marcel MarlIer, YKY

Yaşamın her alanına dokunan serüvenleriyle büyük küçük herkesin kalbinde sarsılmaz bir yere sahip olan Ayşegül, yine sıcacık hikâyesi ve rüya gibi çizimleriyle içimizi ısıtıyor. Yılbaşı yaklaşırken Ayşegül’ün hayallerini bir çift buz pateni süslüyor. Noel Baba’dan yardım istemeye karar veren Ayşegül telefon rehberinde bile Noel Baba’yı arıyor ama nafile. Türlü serüvenler sonrası Ayşegül, arkadaşları ve köpeği Fındık, tesadüf eseri şatoya benzer gizemli bir çiftlik bulunca hayal bile edemeyecekleri bir dünyaya adım atıyorlar. Şaşkınlıktan ağızları açık kalan dört kafadar, bu masalsı evden harika bir sırrın sahibi olarak ayrılıyorlar. Ayşegül’ün buz patenlerine kavuşup kavuşmadığına gelince... O da bu yazının sırrı olsun.

 

 

Haberin Devamı

Çocuklar için yılbaşı ışıltısı saçan öyküler
VInI ile VIlbur ve Noel Baba, ValerIe Thomas- Korky Paul, T. İş Kültür Yayınları

Dünyanın en sakar cadısı Vini ile kara kedisi Vilbur, harıl harıl yılbaşı hazırlıklarıyla meşgul. Tebrik kartları yazıyor, yeni yıl ışıkları asıyor, pastalar pişiriyorlar... Son olarak Noel Baba’ya mektuplar yazılıp dileklerini sıralıyorlar. Ve yılbaşı gecesi gelip çattığında ‘imdat’ çığlıkları yükseliyor evden. Bu, bacaya sıkışan Noel Baba’nın ta kendisi. Vini için Noel Baba’yı bacadan çıkarmak bir abrakadabralık iş ama dünyanın dört bir yanına dağıtılması gereken, gecikmiş hediyeler ne olacak? İş başa düşüyor ve üçü birlikte atlıyorlar kızağa. Dağların, çöllerin, nehirlerin, buzdağlarının üzerinde süzüldükleri büyülü bir yolculuk başlıyor. Yılbaşı ışıklarına dolanmak, iglonun içinde sıkışmak, çatıdan aşağı kaymak gibi ufak tefek sakarlıklar da işin tuzu biberi oluyor. Bakalım hediyeleri zamanında yetiştirebilecekler mi? Dahası Vili’nin istediği şaşırtıcı, inanılmaz ve muhteşem derecede harika şey ne?

 

 

Haberin Devamı

 

 

Çocuklar için yılbaşı ışıltısı saçan öyküler
Dünyanın En Küçük Hediyesi, Peter H. Reynolds, Altın Kitaplar

Yılbaşı günü heyecandan yerinde duramayan Roland gördüğü minicik hediye paketi karşısında kocaman bir hayal kırıklığı yaşıyor. Ne yani, koca bir yıl bu küçücük hediye için mi bekledi? En iyisi gözlerini yumup daha büyük bir paket dilemek. Evet, işe yarıyor! Her dilekten sonra hediye paketi daha, daha, daha da büyüyor. Ama, ne boyu kadar ne evi kadar ne de koca binalar kadar büyük olması Roland’ı tatmin ediyor. Onun istediği büyüklükte bir hediye ancak uzayda olabilir. O da atladığı gibi rokete, soluğu uzayda alıyor.

 

 

 

 

Çocuklar için yılbaşı ışıltısı saçan öyküler
Bir Yılbaşı Masalı, Şükran Farımaz, Can Çocuk

Haberin Devamı

Lapa lapa yağan karın kentin üstüne ipek bir örtü yaydığı bir yılbaşı gecesi ışıklarla donatılmış evlerden birindeyiz. Herkes kusursuz bir yılbaşı için koşuşturup dururken burnunu cama dayamış küçük kız, kederle yağan karı izliyor. Hiç tanımadığı uzak ülkeleri, soğuk iklimleri, sessiz ormanları düşlerken ne evinde ne sokağında olup bitenleri fark ediyor o. Herkesin doyasıya gülüp eğlendiği bu yılbaşı gecesinde bile gözyaşları içinde uykuya dalan küçük kızı koca bir sürpriz bekliyor. Kibritçi Kız’ın pencereden içeri girmesiyle uyanan küçük kız, düşlediği uzak diyarlara Kibritçi Kız’la birlikte gidiyor. Bu düşsel yolculukta ip eğirerek gece ve gündüzü yaratan nineyi ve Karlar Kraliçesi’ni ziyaret ediyor, masallara konuk oluyorlar. Kitaba adını veren ‘Bir Yılbaşı Masalı’ dışında yedi öykü daha çocukları masalların büyülü dünyasına götürüyor.

 

 

 

 

 

 

Haberin Devamı

Mini ve Yılbaşı Armağanları, ChrIstIne NöstLInger, Günışığı Kitaplığı

Mini ve Yılbaşı Armağanları’, çocuk ve gençlik edebiyatının en sevilen yazarlarından Christine Nöstlinger imzalı ‘Mini’ serisinin beşinci kitabı. Ve bu kitabın ‘armağanlar’ konusunda çocuklara vereceği harika tüyolar var. Her yılbaşında anneannesinin verdiği para ve fikirlerle ailesine hediyeler alan Mini, bu yıl bir değişiklik yapmak istiyor. Kendi biriktirdiği parayla, canının istediği hediyeleri almak için kolları sıvıyor. Ve bunu başarıyor da... Annesine saç tokası, abisine binicilik kamçısı ve babasına küllük alan Mini, heyecanla o büyük günün gelmesini bekliyor. Derken annesi saçlarını kestiriyor, babası sigarayı bırakıyor ve abisi binicilik hevesinden vazgeçiyor. Üstelik satıcılar hediyeleri değiştirmeye yanaşmıyor da. Armağanları elinde kalan Mini’nin yerinde olsanız, siz ne yapardınız?

Çocuklar için yılbaşı ışıltısı saçan öyküler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Küçük Eşek ve Yılbaşı Kutlaması, RIndert Kromhout - A. Van HaerIngen, Can Çocuk

Küçük Eşek, annesi ve tüm dostları toplanıp yola koyuluyorlar. Kara bata çıka, kâh soğuktan titreyerek kâh yolu kaybetme korkusu yaşayarak ama her şeye

Çocuklar için yılbaşı ışıltısı saçan öyküler

rağmen neşe içinde Şen Domuz’un evine varmaya çalışıyorlar. Çünkü bu akşam yılbaşı! Nihayet Şen Domuz’un evine vardıklarında tüm hazırlıkların yapılmış olduğunu ama domuzcuğun ortalıkta olmadığını görüyorlar. Arıyorlar tarıyorlar, yok. Bu defa da onu aramaya çıkıyorlar ve asla tahmin edemeyeceğiniz bir sürprizle karşılaşıyorlar.

BAKMADAN GEÇME!