Borusan Contemporary'e uluslararası ödül

Güncelleme Tarihi:

Borusan Contemporarye uluslararası ödül
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2018 14:25

Borusan Contemporary, pptArt tarafından verilen ‘Corporate Art Awards’ta ‘çok platformlu program’ı dolayısıyla ödüle değer görüldü.

Haberin Devamı

72 ülkede 4 binden fazla sanatçıyı bir araya getiren bağımsız marka ve iletişim ajansı pptArt’ın her yıl düzenlediği ‘Corporate Art Awards’ (Kurumsal Sanat Ödülleri) organizasyonunda ödül kazanan sanat kurumları arasında Borusan Contemporary de yer aldı. Borusan Contemporary sergiler, etkinlikler, eğitim faaliyetleri, yeni sanat eseri siparişleri ve mekâna özgü enstalasyonlardan oluşan ‘çok platformlu program’ı dolayısıyla ödüle değer görüldü. Türkiye’de medya sanatına odaklanmasıyla bilinen Borusan Contemporary, uluslararası bir başarıya imza attı.
Bu yıl Corporate Art Awards’a Avrupa, Amerika ve dünyanın farklı bölgelerinden sanata destek veren HBC, Lufthansa, Fendi, British Council, Bulgari, Volkswagen, Banca d’Italia, American Express, Art Foundation Merita, Crane Museum, Fiat, Google Arts & Culture ve SFO Museum gibi çok sayıda kurum katıldı. Ödül sahipleri, müze ve sanat merkezi yöneticileri, sanatla ilgili akademisyen ve şirket temsilcilerinden oluşan, aralarında Venedik Bienali Yönetim Kurulu Üyesi Gianluca Comin, Gallerie degli Uffizi Direktörü Eike Schmidt ve MAXXI Arte Direktörü Bartolomeo Pietromarchi gibi isimlerin yer aldığı bir jüri tarafından belirlendi.

Haberin Devamı

Borusan Contemporarye uluslararası ödül

 'Akışkan Bedenler' ve 'Üvercinka' 17 Şubat’a kadar devam edecek

Borusan Contemporary’nin güncel iki sergisi Universal Everything: 'Akışkan Bedenler' ve 'Üvercinka', 17 Şubat 2019 Pazar akşamına kadar devam edecek. Yaratıcı direktör Matt Pyke’ın liderliğinde sanatçı, tasarımcı, animasyoncu, müzisyen ve yazılımcılardan oluşan küresel kolektif Universal Everything’in Conrad Bodman küratörlüğündeki ’Akışkan Bedenler’ sergisinde, kolektifin insan biçimine duyduğu ilgiyi, bireyin karakteristik özellikleri ve davranışları üzerinden inceleniyor. Küratörlüğünü Dr. Necmi Sönmez’in üstlendiği ikinci sergi ‘Üvercinka’ ise izleyiciye, Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndaki ünlü şair Cemal Süreya’nın edebi dünyasıyla paralellikler barındıran eserleri sunuyor.
Borusan Contemporary, yalnızca hafta sonları 10.00–19.00 saatleri arasında ziyarete açık.

BAKMADAN GEÇME!