Berlin’de ‘Kaygı’ var

Güncelleme Tarihi:

Berlin’de ‘Kaygı’ var
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2017 23:08

67. Berlin Film festivali yarın başlıyor. 19 Şubat’a kadar devam edecek festivalde Türkiye’den Ceylan Özgün Özçelik’in yazıp yönettiği ‘Kaygı’ filmi gösterilecek.

Haberin Devamı

Dünyanın önde gelen film festivallerinden Berlin Film Festivali (Berlinale) yarın akşam başlıyor. Bu yıl 67’ncisi düzenlenen festival ünlü gitarist Django Reinhardt’ın hayatını anlatan Fransız yapımı ‘Django’ ile açılacak. Film aynı zamanda büyük ödül ‘Altın Ayı’ için de yarışacak. Bu yıl festivalde 27 ayrı ülkeden 18 film büyük ödül için büyük jürinin karşısına çıkacak. Altın Ayı peşinde koşacak 22 film arasında Türk yapımı bulunmuyor. 19 Şubat Pazar günü sona erecek festivalin ödül töreni ise 18 Şubat Cumartesi akşamı yapılacak. 

‘KAYGI’ TEK BAŞINA

 Berlinale’de geçmiş yıllarda çok sayıda Türk filmi seyirci karşısına çıkarken bu yıl sadece Ceylan Özgün Özçelik’in yazıp yönettiği ‘Kaygı’ filmi festivalin ‘Panorama’ bölümünde gösterilecek. Özçelik’in ilk uzun metrajlı filmi ‘Kaygı’, Berlinale’de ayrıca ‘En iyi ilk film’ yarışmasına da alındı. 50 bin Euro ödüllü ‘En iyi ilk film’ yarışmasında bu yıl 16 film yer alıyor. Algı Eke’nin başrolünü üstlendiği filmin dünya prömiyeri de 67. Berlin Film Festivali’nde yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!