Bayram sanatla güzel!

Güncelleme Tarihi:

Bayram sanatla güzel
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 22, 2022 15:12

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocukları sanatın türlü halleriyle buluşturacak etkinliklerle geçecek. Müzeler, tiyatrolar, galeriler çocuklara sanatı özgürce deneyimleyebilecekleri teklifler sunuyor. Çocuklar bayram etsin diye...

Haberin Devamı

ÇOCUK BİENALİNE ÇOCUK KÜRATÖR
Palet Kültür Sanat ve Eğitim Derneği tarafından düzenlenen İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nin altıncısı başladı. Üstelik bu sene bienalin küratörü, sanat tarihçisi Fırat Arapoğlu’na 5’inci sınıf öğrencisi Sinan Ersen de çocuk küratör olarak eşlik ediyor. 35 ilden 438 kurum ve okuldan 5 bin 391 çocuk ve gencin çalışmalarına, atölye, söyleşi ve etkinliklerine yer veren bienalin teması ise ‘buluşma noktası’. 22 Mayıs’a dek MKM Beşiktaş Çağdaş, Şehir Hatları Vapurları, Kadıköy ve Beşiktaş iskele meydanlarında düzenlenecek etkinliklerde çocukları resim, heykel, seramik, fotoğraf, film, video art ve yeni medya çalışmalarının güncel uygulamaları, sanatçı sunumları, performanslar, video gösterimleri bekliyor. 

Bayram sanatla güzel


PETER PAN VE BÄ°RAZ PERÄ° TOZU...
Masalların büyümeyen çocuÄŸu Peter Pan yenilikçi bir yorumla tiyatro sahnesinde. Akbank Çocuk Tiyatrosu’nun 50’nci yıl prodüksiyonu olan müzikalin metin ve söz yazarlığında usta yönetmen Mehmet Ergen’in imzası var. Müziklerini TuluÄŸ Tırpan’ın bestelediÄŸi, koreografisini Beyhan Murhpy’nin üstlendiÄŸi müzikalde Yağız Can Konyalı Peter Pan rolüyle sahnede olacak. Wendy karakterini Elif Gülalp, Kaptan Kanca’yı Sami Levi ve Tinkerbell’i Su Sonia Herring canlandıracak. 7 yaÅŸ ve üzeri çocuklar için hazırlanan ‘Peter Pan ve Varolmayan Ãœlke’ 27 kiÅŸilik oyuncu kadrosu ve özel ÅŸovlarıyla 23 Nisan Cumartesi 15.00’te Zorlu PSM’de prömiyer yapacak. Oyun 24 Nisan Pazar 15.00’te ve mayıs boyunca da sahnede.Â

KENDÄ° MADALYANI TASARLA!
Eminönü’ndeki Türkiye İş Bankası Müzesi bayramı ‘Müze Hatıram Atölyesi’ ve ‘Madalya Atölyesi’ ile kutluyor. 23 Nisan Cumartesi, saat 11.30’da 2’nci ve 4’üncü sınıflar için hazırlanan ücretsiz ‘Madalya Atölyesi’nde çocuklar ‘Bir Asrın Ardından’ adlı sergiyi gezecek, madalya örneklerini inceleyecek ve kendi madalyalarını tasarlayacak. 5-6 yaş grubu için hazırlanan ‘Müze Hatıram Atölyesi’nde ise çocuklar bankacılık nesnelerini inceleyip, keşfettiklerini resim etkinliğiyle pekiştirecek. Yarın, saat 14.00’te. Kayıtlar info@isbankmuze.com.tr adresinden yapılacak.‘Büyük Zafer’in 100. Yılına Doğru İstiklal Sergisi’ni 23 Nisan Cumartesi, saat 14.00’te ziyaret eden çocuklar ise harp coğrafyacısı Dr. Selim Erdoğan rehberliğinde Milli Mücadele ve Büyük Zafer’in anlatımıyla sergiyi gezebilecek. Sergi İzmir Kültürpark Atlas Pavyonu’nda ücretsiz ziyaret edilebiliyor. 

ŞEHRİN ÇOCUKLARINA OYUNLAR
Şehrin her semtinde çocuk ve yetişkinleri tiyatro oyunları ve atölyelerle buluşturmak üzere kurulan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Oyun ve Atölye Birimi, çocukları ‘Kedilerin Kaybolma Mevsimi’ adlı ilk oyunlarıyla karşıyor. Behiç Ak’ın yazdığı, Güray Dinçol’un yönettiği oyunda Sema Çeker, Enise Gül Yıldırım, Aslı Yiğit, Sinem Yoldaş, Sarin Karadaş, Orkun Sarıalioğlu, Ömer Yıldırım, Orkun Ceyhun Özkan, Engin Kut rol alıyor. 24 Nisan Pazar 17.00’de İBB Ali Emiri Kültür Merkezi’nde. 

Bayram sanatla güzel


Ä°NTERAKTÄ°F BÄ°R PERFORMANS
ENKA Sanat bayramı ‘Aridu-Galaktik DJ’ adlı  oyunla kutluyor. Yapımcılığını Atta Festival, Caféturc Music & Arts ve Biz Platform’un üstlendiği oyun interaktif bir performans. Konsept ve tasarımı Bedirhan Dehmen ile Gökçe Gürçay tarafından yapılan, çocukları hikâyenin parçası haline getiren oyun; farklılıkları, yaratıcılıkla sorun çözmeyi, sözsüz iletişimi ele alıyor. 7 yaş ve üzeri çocuklar için uygun olan ‘Aridu-Galaktik DJ’ yarın 11.00’de ENKA Açıkhava Tiyatrosu’nda.

YETİŞKİNLERDEN ÇOCUKLARA BİR SERGİ...
Artkolik, bayramı, Zorlu PSM’de düzenlenecek ‘Çocukların Festivali’ kapsamındaki ‘Art Gallery for Kids’ başlıklı sergiyle kutluyor. Sergide Ardan Özmenoğlu, Mehmet Sinan Kuran, Ezo Sunal, Malik Bulut, Yiğit Yazıcı, Ozan Oganer, Hamid Tolouei Fard, Sebahat Karcı, Beril Ateş, Semra Ecer, Nilay Özenbay, Göktuğ Güngör, Dilek Yalçın ve Hakan Yılmaz’ın eserlerinden oluşan seçki çocukları bekliyor. Programda çocukların serbest dışavurumlarını yansıtacakları bir boyama duvarı ve ayakkabı boyama etkinliği de yer alacak. Festival 22-24 Nisan arasında Zorlu PSM’de. 

İKİ GÜN BOYUNCA ŞENLİK 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın iki gün sürecek ‘Çocuk Şenliği’nin 36’ncısı yarın 14.00’te Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde, ‘Herkes Sihirbaz Olacak’ adlı oyunla başlıyor. 24 Nisan 2022 Pazar günü Şehir Tiyatroları’nın tüm sahnelerinde ücretsiz sahnelenecek oyunların yanı sıra Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi ve Beylikdüzü Atatürk Kültür Merkezi’nde de oyunlar seyirciyle buluşacak. Şenlik boyunca ‘Herkes Sihirbaz Olacak’, ‘Bekçi ile Postacı’, ‘Rüya’, ‘Evvel Zaman İçinde’, ‘Beş Haylaz’, ‘Çöp Canavarı’, ‘Demir Kız’ sahnelenecek. Açılış gününde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nin önündeki açık alanda, ikinci gününde ise Müze Gazhane Sahnesi’nin önündeki etkinlik istasyonlarında Spor Parkuru Atölyesi, Beyin Antrenörü, Bubble Show Gösterisi, boyama alanı, cutout alanı stantları çocuklar için hazır olacak. 

KENDİ TAŞITLARINI YARATACAKLAR 
Odunpazarı Modern Müze, 23 ve 24 Nisan’da çocukları yaratıcı aktivitelere davet ediyor. 23 Nisan Cumartesi, 11.00-12.30 ve 15.00-16.30 aralıklarında gerçekleşecek Küntay Tarık Evren ile Doodling Atölyesi’nde çocuklar özgürce karalamalar yapacak. 24 Nisan Pazar, 11.00-12.00 arasındaki Taşıt Atölyesi’nde 7-10 yaş grubu çocuklar kendi taşıtlarını yaratacak. 24 Nisan Pazar, 14.00-15.00 arasındaki Mutfakta Sürdürülebilirlik Atölyesi’nde ise 7-10 yaş grubu çocuklar sürdürülebilir mutfakla tanışacak ve eski bir giysiden alışveriş çantası tasarlayacak. Katılımın 40 TL olduğu pazar günü gerçekleşecek atölyelere kayıt egitim@omm.art adresinden yaptırılabilir.

SERAMÄ°K HAYALLER
Trump Alışveriş Merkezi’nde yer alan Trump Art Gallery’de yedi heykel sanatçısının bir araya geldiği ‘1. Buluşma’ adlı sergi kapsamında Aslışah Erdem, çocuklarla seramik heykel atölyesi gerçekleştirecek. 23 Nisan Cumartesi, 14.00’te başlayacak ücretsiz atölyeye ön kayıt gerekiyor.

KARAGÖZ, DANS VE ÇİÇEKLER... 
Sakıp Sabancı Müzesi 23-24 Nisan’da çocukları şenliğe bekliyor. ‘Çöp Canavarı’ başlıklı Karagöz gösterisi yarın 13.00’te SSM the Seed’te düzenlenecek. 7-12 yaş grubundaki çocuklar aileleriyle katılabilecek. Caz ve Dans etkinliği ise yarın 17.00’de SSM Fıstıklı Teras’ta gerçekleştirilecek. SSM bahçesindeki çiçeklerden ilhamla kartondan vazo tasarımlarının yapılacağı Vazodaki Çiçekler atölyesi 24 Nisan Pazar, SSM Sera Atölye’de 6-10 yaş grubundaki çocukları bekliyor. Ücretsiz etkinliklere katılmak için SSM’nin web sitesi üzerinden kayıt yaptırmak gerekiyor.

BAKMADAN GEÇME!