Bachçede davul zurna ve caz!

Güncelleme Tarihi:

Bachçede davul zurna ve caz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2021 07:00

İstanbullu müzikseverlerin merakla beklediği Bachçede Yaz Festivali, bu yıl 12 Ağustos - 10 Eylül tarihleri arasında Emirgan’daki Sakıp Sabancı Müzesi Fıstıklı Teras’ta düzenlenecek.

Haberin Devamı

Festivalin 12 Ağustos’taki açılışını Bach Günleri seyircisinin ilgiyle takip ettiği usta viyolonselci Jiri Barta ve piyanist Terezie Fialova, Çek asıllı besteciler Dvorak ve Janacek’in eserlerinden oluşan özel bir programla yapacak. Seyircinin çok sevdiği viyolonsel virtüözü Jiri Barta ve şairane dokunuşlarıyla piyanist Terezie Fialova, Dvorak’ın ‘Çello Konçertosu’nu bestecinin orijinal piyano partisyonlarıyla izleyiciye sunacak.

Bachçede davul zurna ve caz

13 Ağustos’ta ise Olgu Kızılay’ın oluşturduğu yaylı sazlar topluluğu Today’s Quintet, Barta ve Fialova ile birlikte çalacak. Konser, Shostakovich çello ve piyano sonatından Gorecki piyano konçertosuna, Tchaikovsky’den Piazzolla’ya zengin bir program içeriyor.
Bachçede davul zurna ve caz

ROMAN GECESİ

Haberin Devamı

Bachçede Yaz Festivali, 26 Ağustos’ta ‘Davul Zurna Caz’ başlıklı eğlenceli bir konserle devam edecek. Türk Roman müziğinin kutlandığı ve cazla buluştuğu bu gecede, yetenekli gitar virtüözü Bilal Karaman yönetiminde usta müzisyenler Ahmet Özden, Hacı Rüstem Çembeli ve Ergün Şenlendirici sahnede olacaklar.

Bachçede davul zurna ve caz

7 Eylül’de Macar caz grubu Peter Sarik Trio’nun ‘Bela Bartok in Jazz’ konseriyle sürecek festival, 10 Eylül’de dünyaca tanınan Can Çakmur’un piyano resitaliyle sona erecek. Dünya çapında pek çok yarışmada birincilik ödülleri olan, önemli şeflerle ve orkestralarla konserler veren piyanist, özel bir programla sahnede olacak.

Hakan Erdoğan tarafından Sabancı Müzesi’nin desteğiyle düzenlenen festivaldeki tüm konserler saat 20.30’da başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!