Aytmatov'un heykeli Maltepe'de

Güncelleme Tarihi:

Aytmatovun heykeli Maltepede
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2017 22:34

Yeşilçamın en sevilen filmlerinden ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ın hikâyesi gibi dünyaca ünlü pek çok eserin yazarı, Kırgız edebiyatçı Cengiz Aytmatov’un (12 Aralık 1928 - 10 Haziran 2008) heykeli, 89'uncu doğum gününde Maltepe’de açıldı. 

Haberin Devamı

Geçtiğimiz eylül ayında halkoylamasıyla adı Cengiz Aytmatov Parkı olarak değiştirilen ve eski adı Orhangazi Parkı olan parkta önceki gün yapılan açılış törenine Aytmatov’un oğlu Asgar Aytmatov, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, işadamı Bedrettin Dalan ile çok sayıda Kırgız ve Türk vatandaş katıldı. Vatandaşlar tarafından büyük beğeni toplayan Aytmatov'un heykeli ilk günden büyük ilgi gördü. Aytmatov'un heykelinin kurdelesini ise Asgar Aytmatov, Bedrettin Dalan ve Ali Kılıç açtı.

SERGİ DE AÇILDI
Cengiz Aytmatov’un 89’uncu yaş günü dolayısıyla Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde de daha sonra bir tören düzenlendi. Belediye Başkanı Ali Kılıç, Asgar Aytmatov, Kırgızistanlı sanatçılar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte Kırgızistanlı ressamların eserlerinden oluşan, ‘Aytmatov’un Dünyası’ isimli bir sergi açıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!