Aslı Erdoğan ve Turhan Günay’a ödül

Güncelleme Tarihi:

Aslı Erdoğan ve Turhan Günay’a ödül
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2017 22:01

TÜRKİYE Yayıncılar Birliği 2017 Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülleri, Friedrich Ebert Stiftung Derneği’nin desteğiyle salı akşamı CVK Park Bosphorus Hotel’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

Törenin açılışında konuşan Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk hapisteki sayıları 160’ı geçen gazetecilerden 34’ünün yayıncılığın cansuyu olan yazarlar olduğunu belirterek, birlik üyelerinden Cumhuriyet Kitapları’nın temsilcisi, Cumhuriyet Kitap Eki’nin yayın yönetmeni Turhan Günay ve İleri Yayınları’nın Yayın Yönetmeni Gökçe Fırat’ın tutuklu olduğunu, Düşün Yayınları sahibi Ahmet Nesin ve Belge Yayınları sahibi Ragıp Zarakolu’nun terör suçlamalarıyla yargılandığını hatırlattı. Terör örgütü üyeliğiyle suçlanan yazar Aslı Erdoğan, KHK ile kapatılan Evrensel Basım Yayın ve Elazığ’ın 35 yıllık kitapçısı Batı Kitap Kırtasiye’nin sahibi Hanifi Batı ödül aldı. Halen tutuklu olan Cumhuriyet Kitap Eki Yayın Yönetmeni Turhan Günay’a da özel ödül verildi.

Haberin Devamı


Günay’ın ödülünü alan kızı Elif Günay; “Babam size okumam için bir mesaj ulaştırmak istemişti ama içinde özel isim geçmesi gerekçesiyle izin vermemişler, okuyamıyorum. Bu da yaşadığı durumun özeti. Babam sizlere, bu ödülü içerdeki ve Cumhuriyet’teki tüm arkadaşları, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça adına aldığını özellikle belirtmemi istedi” dedi. Özgür Gündem’in Danışma Kurulu Üyeliği ve köşe yazıları nedeniyle yargılanan ve aylarca tutuklu kalan yazar Aslı Erdoğan’sa ödülünü şu an cezaevinde olan, hakkında pek çok dava açılan, yargılanan gazeteciler, yazarlara adadı.

BAKMADAN GEÇME!