Ankara’da sinema baharı

Güncelleme Tarihi:

Ankara’da sinema baharı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2017 21:22

Bu yıl 20-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek 28’inci Ankara Uluslararası Film Festivali’nde dünyanın dört bir yanından uzun ve kısa filmler ile belgeseller gösterilecek.

Haberin Devamı

Türkiye'nin en köklü film festivallerinden biri olan Ankara Uluslararası Film Festivali, 20-30 Nisan tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak. 20 Nisan’da MEB Şûra Salonu’nda yapılacak açılış törenine İzzet Günay, Hülya Koçyiğit, Meltem Cumbul, Nesrin Cevadzade, Hande Doğandemir gibi sinema dünyasının önde gelen isimleri katılacak.

GÖSTERİMLER ÜÇ FARKLI MEKÂNDA

Festival Başkanı İnci Demirkol, geride kalan 28 yıl boyunca çok zorluk atlattıklarını ve festivali artık büyük bir keyifle yaptıklarını aktardı. Demirkol, Ankara Film Festivali’nin diğer festivallerden farklı olarak kısa filmleri ve belgesel filmleri çok önemsediğini ifade etti. Demirkol, bu yıl festivalde 400’e yakın kısa ve belgesel filmin gösterileceğini, diğer kategorilerle birlikte dünyanın dört bir yanından filmlerin, Ankara izleyicisi ile buluşacağını dile getirdi.

Haberin Devamı

Festivalde bu yıl ‘Aziz Nesin Emek Ödülü’ İzzet Günay’a, ‘Sanat Çınarı Ödülü’ Ahmet Say’a ve ‘Kitle İletişim Ödülü’ Oyuncular Sendikası’na verilecek. Bu yılki teması ‘Körleşme’ olan festivalin gösterimleri Kızılay Büyülü Fener, Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Goethe Enstitüsü’nde yapılacak. Uzun Metraj, Belgesel ve Kısa Metraj bölümlerinde Türkiye ve dünyadan çok sayıda film gösterilecek. Festivalin kapanışı 30 Nisan’da Şinasi Sahnesi’ndeki ödül töreniyle yapılacak. Sinema ve sahne sanatları alanında başarılı çalışmaları olan yönetmen, senarist ve oyuncuların katılacağı festival atölye çalışmalarıyla, Türkiye ve dünya sinemasından konukların katılacağı panel, söyleşi ve sergiler düzenlenecek. Festivalde dünya sineması, ulusal uzun, kısa ve belgesel filmlerin gösterimi yapılacak, ulusal uzun, ulusal kısa ve ulusal belgesel yarışmaları düzenlenecek.

Bu yıl ilk defa kısa film yarışması dalında Ankara Uluslararası Film Festivali ve Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği işbirliği ile ‘Kadın Hakları İnsan Haklarıdır’ temalı ulusal kısa filmler ayrı bir kategoride değerlendirilip ödüllendirilecek. Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda birincilik ödülü 20 bin TL, ikincilik ödülü 10 bin TL, üçüncülük ödülü 5 bin, Ulusal Kısa Film Yarışması’nda birincilik ödülü 10 bin TL, ikincilik ödülü 5 bin TL, üçüncülük ödülü 2 bin 500 TL olarak belirlendi. Temalı Kısa Film Yarışmaları’nda ise birincilik ödülüne 10 bin TL, ikincilik ödülüne 5 bin TL, üçüncülük ödülüne 2 bin 500 TL destek verilecek.

Haberin Devamı

BÜYÜK ÖDÜL 50 BİN TL

Bu sene ulusal uzun film yarışmasında yer alacak filmlerden ‘En İyi Film Ödülü’nü alan filmin yapımcısına 50 bin TL, ilk filmlere verilen Mahmut Tali Öngören Özel Ödülü’nü kazanan filmin yönetmenine ise 10 bin TL verilecek. Yarışmanın seçici kurulu bu yıl Onur Ünlü’nün jüri başkanlığında, Nihal Yalçın, Emrah Serbes, Olena Yershova ve Hasan Akbulut’tan oluşuyor.

ULUSAL UZUN YARIŞMA FİLMLERİ

‘Albüm’, (Mehmet Can Mertoğlu)

‘Babamın Kanatları’, (Kıvanç Sezer)

‘Genco’, (Ali Kemal Çınar)

‘Kaygı’, (Ceylan Özgün Özçelik)

‘Koca Dünya’, (Reha Erdem)

‘Martı’, (Erkan Tunç)

‘Rüzgârda Salınan Nilüfer’, (Seren Yüce)

Rüya’, (Derviş Zaim)

‘Siyah Karga’, (Tayfur Aydın)

‘Taş’, (Orhan Eskiköy)

‘Zer’, (Kazım Öz)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!