Alandan sokağa, gökyüzünden sahneye taşan festival

Güncelleme Tarihi:

Alandan sokağa, gökyüzünden sahneye taşan festival
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2018 11:19

Binlerce müzikseveri ağırlayan Zeytinli Rock Festivali sona erdi. 250 bini aşkın dinleyiciyi müzisyenlerle buluşturan etkinliğin en unutulmaz anlarından biri paraşütle atlayarak sahneye inen Hayko Cepkin’in şovu oldu. 

Haberin Devamı

Ülkenin en büyük etkinliklerinden Zeytinli Rock Festivali bir yılı daha geride bıraktı. Git gide artan müzik festivalleri hemen hemen ülkenin her bölgesinde düzenlenmeye başlansa da Zeytinli bu yıl da kitlesinden ödün vermedi. 250 bini aşkın müzikseveri 95 sanatçı ve grupla buluşturan etkinlikte beş gün boyunca müzik hiç susmadı. 

Alandan sokağa, gökyüzünden sahneye taşan festival

Görünüşe göre Edremit sakinleri de müziksever kitleye alıştı. Festival döneminin gelişiyle sadece Dalyan sahili değil, adeta tüm bölge ‘rocker’ oldu. Öyle ki sokaklardan geçerken kebapçıdan, dondurmacıdan yükselen rock müzik seslerini duymak mümkün. Zaman zaman kalabalıktan sokakta yürümenin bile zor olduğu bölgenin seyyar satıcıları ‘rockçılara özel kavun’lar, ‘rockçılara özel pizza’lar ya da gözlemeler satıyor. Nereye giderseniz gidin uzun kuyruklar sizi karşılıyor. Otellerde boş oda ya da ev bulmanın zor olduğu bu dönemde dolandırıcılar da iş başında. Birçok kişi ev kiralama yalanıyla kaparo verdikleri dolandırıcılardan dert yanıyor. Festivalin kamp alanının ise yaklaşık 20 bin kişiyi ağırladığını öğreniyoruz.

Haberin Devamı

Alandan sokağa, gökyüzünden sahneye taşan festival

GÖKYÜZÜNDEN SAHNEYE

29 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında Umut Kuzey önderliğinde Milyon Yapım tarafından gerçekleşen etkinlikte her yıl olduğu gibi Teoman, Şebnem Ferah, Duman, Athena gibi yerli rock denince akla gelen ilk isimler sahne aldı. Bu yıl sahne sayısı üçe çıktı. Siyah, kırmızı ve akustik sahne hem baba grupları hem yeni müzisyenleri ağırladı. Sahne performanslarına gelecek olursak, Zeytinli 2018’e Hayko Cepkin damgasını vurdu diyebiliriz. Festivalin son gününde paraşütle atlayarak sahneye inen Hayko, bir ilki gerçekleştirdi. Uzun süredir bölgenin hava raporlarını takip eden sanatçı, son bir buçuk aydır yaptığı deneme uçuşlarının ardından sorunsuz bir atlayış gerçekleştirdi. Binlerce kişinin geri sayım yapmasıyla, özel yaptırdığı paraşütle kendini 1000 metre yükseklikteki uçaktan aşağı bıraktı. Alanda Hayko için bir ambulans ve Türk Hava Kurumu'ndan bir ekip de hazır bulundu. Coşku sahnede de devam etti. Cepkin'in sahne performansı renkli boya ve ateş şovlarıyla sona erdi. Ardından 30'uncu yılını geride bırakan Pentagram sahnedeydi. Son gün olmasına rağmen enerjisinden ödün vermeyen kitle, grubun ‘Bir’, ‘Sonsuz’ gibi parçalarına eşlik etti. Festivalin son grubu ise dünyaca ünlü Brezilyalı heavy metal topluluğu Sepultura oldu. 

Haberin Devamı

Alandan sokağa, gökyüzünden sahneye taşan festival


Festivalin 4'üncü gününün kapanışını yapan Şebnem Ferah, tek bir ağızdan şarkılarına eşlik eden dinleyenlerine "Böyle bir şey görmedim" diyerek teşekkür etti. Yeni ve eski albümden şarkılarını seslendiren Ferah’ın ‘Yağmurlar’ şarkısını müziğin susup binlerce kişinin söylemesi çok etkileyiciydi. 50’nci yılını kutlayan Moğollar ise 'Dinleyiverin Gari' şarkısıyla tozu dumana kattı. Gruba bazı şarkılarda Hayko Cepkin de eşlik etti.

Umut Kuzey'in sahne performansı sırasında graffiti sanatçısı Gölge Artizm'in yaptığı Atatürk portresi ve seyirciler tarafından açılan 30 metrelik Türk bayrağı festivalin unutulmaz anları arasında yer aldı. Rock festivalinde dikkat çeken bir diğer isim Ümit Besen oldu. Ünlü sanatçı rock dinleyicisini 'Liselim', 'Bir Kulunu Çok Sevdim' şarkılarıyla coşturdu. Metal müzik topluluğu Black Tooth'un performansı sırasında dinleyenlerinin pogo gösterileri ve grubun solistinin deniz yatağında seyircinin üzerine gezinmesi ilginç görüntülere sahne oldu. Festivalin en coşkulu performanslarından birini üçüncü gün sahne alan Athena sergiledi. Grubun ‘Ben Böyleyim’ şarkısında seyirciyle yaptığı düet keyifli anlar yaşattı. Her gün 14.30'da başlayan performanslar sabaha karşı sona erdi. Manga, Selda Bağcan, Mabel Matiz, Cem Adrian, Ceylan Ertem, Pamela, Özge Fışkın, Can Bonomo, Baba Zula, Ezhel, Ceza da etkinlikte sahne alan isimler arasındaydı. Sahne sayısını, sahne alan müzisyen sayısını, katılımcı sayısını her geçen yıl artıran festivalin gelecek yılki sürprizleri şimdiden merak konusu.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!