'Aidiyet' dünya festivallerini geziyor

Güncelleme Tarihi:

Aidiyet dünya festivallerini geziyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2019 14:27

Burak Çevik’in, dünya galasını Berlinale’de yapan uzun metraj filmi ‘Aidiyet’ uluslararası festival yolculuğuna hız kesmeden devam ediyor.

Haberin Devamı

Yenilikçi sinema diliyle övülerek Fajr’dan MoMA’ya, uluslararası bir çok film festivali ve müze programında gösterilen Burak Çevik imzalı ‘Aidiyet’ şimdi de Kosova, Bosna-Hersek ve İngiltere’de seyirciyle buluşuyor. 25 yaşındaki Çevik’in ikinci filmi ‘Aidiyet’, Dokufest ve Open City festivallerinde jüri karşısına çıkarken, Avrupa’nın en başarılı film festivallerinden Saraybosna’da ise geçtiğimiz yıl Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Ahlat Ağacı’ ile Onur Konuğu olduğu, yılın en iyi Balkan filmlerini bir araya getiren Focus bölümünde Türkiye sinemasını temsil edecek.
Kosova’nın Prizren şehrindeki Dokufest Film Festivali’nde yarışan film, 16-23 Ağustos tarihlerinde de Avrupa’nın en başarılı film festivallerinden Saraybosna Film Festivali’nde de gösterilecek. Yapım, 4-10 Eylül tarihlerinde Londralı seyirciyle buluşacak. Yaratıcı belgeselciler ve kurmaca dışı film yapımcıları için en önemli buluşma alanlarından biri sayılan Open City Festivali’nde gösterilecek olan ‘Aidiyet’, festivalin ilk ya da ikinci filmini çekmiş, yılın en ilham verici yönetmenlerini buluşturduğu Emerging Filmmaker Yarışması’nda jüri karşısına çıkacak.

Haberin Devamı

BİR YOL VE AŞK FİLMİ
Selman Nacar ve Burak Çevik’in yapımcılığında çekilen film, 15 yıl önce İstanbul’da gerçekleşmiş bir cinayetin mahkeme kayıtlarına ve yönetmenin kişisel hafızasına dayanıyor. Suç filmi olduğu kadar bir yol ve aşk filmi olma özelliği de taşıyan ve The New York Times, Film Comment, The Film Stage, MUBI gibi yayınlarda övgü dolu yorumlarla karşılan ‘Aidiyet’, Türkiye’de 2019 yılı sonunda gösterime girecek.

Aidiyet dünya festivallerini geziyor


YENİLİKÇİ DİL...
Burak Çevik 1993’te dünyaya geldi. Şişli Terakki Lisesi’nde okurken çekmeye başladığı kısa filmler bir çok festivalde gösterildi ve ödüller kazandı. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Sinema Bölümü’nden mezun oldu. Üniversitede başlayan film gösterme deneyimlerini Fol Sinema adlı film platformuna dönüştüren Çevik, 2016 yılında !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin “Başka Haller” bölümünün, 2017 yılında ise İstanbul Film Festivali’nin “Işığın Peşinde” bölümünün küratörlüğünü yaptı. İlk uzun metraj filmi “Tuzdan Kaide” (2018), dünya galasını Berlin Film Festivali’nde yaptı ve festivalin Forum bölümünde yarıştı. Yenilikçi sinema diliyle büyük övgüler toplayan Çevik, ikinci filmi 'Aidiyet' ile bir kez daha Berlin Film Festivali’nin Forum bölümüne kabul edilerek önemli bir başarıya imza attı.  

Aidiyet dünya festivallerini geziyor

Burak Çevik

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!