Afife 'Romeo ve Juliet'in!

Güncelleme Tarihi:

Afife Romeo ve Julietin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2018 14:23

Bu yıl 22’ncisi düzenlenen Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, pazartesi akşamı Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerine kavuştu. İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı 'Romeo ve Juliet'in 'Yılın En Başarılı Oyun'u ödülünü aldığı gecede, 'Bir Baba Hamlet'in yönetmeni Emrah Eren ise 'Yılın En Başarılı Yönetmeni' ödülünün sahibi oldu.

Haberin Devamı

Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri pazartesi akşamı 22'nci kez sahiplerini buldu. Haliç Kongre Merkezi'nde, tiyatro dünyasının yoğun katılımıyla düzenlenen törenin sunuculuğunu oyuncular Ece Dizdar ve Engin Hepileri üstlendi. Şimdiye dek usta sunucu Korhan Abay'ın sunuculuğunda düzenlenen tören, Abay'ın geçen sene bu görevinden emekliye ayrıldığını ilan etmesinin ardından, bundan sonra her sene bir kadın ve bir erkek tiyatro sanatçısı tarafından sunulacak.
Gecede yılın en iyi oyunu ödülü İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı 'Romeo ve Juliet'e, 'Yılın En Başarılı Yönetmeni Ödülü', 'Bir Baba Hamlet' ile Emrah Eren'e giderken Özlem Zeynep Dinsel 'Yuva'daki performansıyla 'Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu' ödülünü, Murat Akkoyunlu ise 'Bir Baba Hamlet'teki oyunculuğuyla 'Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu' ödülünü aldı. 
22. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde Türk tiyatrosunu geliştiren ve dönüşümünde öncü olan oyun yazarlarına verilen Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü’nün bu seneki sahibi 'Yuva' isimli oyunuyla, Sami Berat Marçalı oldu. Komedi ya da müzikal dalındaki oyunlara verilen Haldun Dormen Özel Ödülü’nü ise bu yıl 'Bir Baba Hamlet' aldı. Tiyatronun gelişimine destek vermiş iş ve sanat dünyasından önemli kişilere verilen Yapı Kredi Özel Ödülü’ne ise usta oyuncu Tijen Par layık görüldü. Tiyatro tarihine geçen ustalara takdim edilen Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü’nün ise bu seneki sahibi Yücel Erten oldu. 

İşte ödüller:

Haberin Devamı

Yılın en başarılı oyunu: 
Romeo ve Juliet - İstanbul Devlet Tiyatrosu  

Yılın en başarılı yönetmeni:
Bir Baba Hamlet, Emrah Eren (Baba Sahne)

Yılın en başarılı kadın oyuncusu:
Özlem Zeynep Dinsel, Yuva (B Planı)  

Yılın en başarılı erkek oyuncusu: 
Murat Akkoyunlu, Bir Baba Hamlet (Baba Sahne) 

Yardımcı rolde yılın en başarılı kadın oyuncusu: 
Canan Atalay, Mutluyduk Belki Bugüne Kadar (Plan B)

Yardımcı rolde yılın en başarılı erkek oyuncusu: 
Ali Yoğurtçuoğlu, Kayıp El (DasDas Sahne)

Yılın en başarılı sahne tasarımı: 

M. Nurullah Tuncer, Romeo ve Juliet (İstanbul Devlet Tiyatrosu) 

Haberin Devamı

Yılın en başarılı giysi tasarımı
Canan Seda Balaban, Hayvan Çiftliği (Kumbaracı50)

Yılın en başarılı sahne müziği: 
Tolga Çebi, Nora-Bir Bebek Evi (İstanbul Şehir Tiyatroları) 

Yılın en başarılı ışık tasarımı:
Akın Yılmaz, Bayrak (İstanbul Devlet Tiyatrosu)  

Yılın en başarılı genç kuşak sanatçısı:
Erkan Akbulut, Dönüşüm (AltKat Sanat) 

 

BAKMADAN GEÇME!