Kitap arkadaşlığı ile dostluk köprüsü

Üniversitelerde başlayıp, ortaöğretim ve ilköğretim okullarında da dalga dalga yayılan Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi, hız kesmeden devam ediyor. Üniversitelerden ilköğretime kadar bütün gençler sosyal proje üretmek için birbirleriyle yarışıyor.

Bilinçli Gençler Toplulukları’nı örnek alan ilk ve ortaöğretim okulları Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi’nde “Biz de Varız” diyor. Samsun 23 Nisan İlköğretim Okulu’ndaki minik Bilinçli Gençler, “Mektup Arkadaşlığından Kitap Arkadaşlığına Yolculuk” ismiyle yeni bir proje başlattı. Minikler, mektup yazma alışkanlığı kazanmak ve kazandırmak ve arkadaşlık duygusunu geliştirmek adına büyük bir heyecanla projede yerlerini aldı.

Bilinçli Gençler Derneği ve Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi Genel Başkanı Kerem Hasanoğlu proje ile ilgili Ankara Hürriyet’e şunları söyledi:

“Mektup Arkadaşlığından Kitap Arkadaşlığına Yolculuk” projesi, öncelikle çok yönlü bir proje olması sebebiyle önem taşımakta. İlköğretim öğrencilerimizin kendi elleriyle yazdıkları mektuplar, onların farklı şehirdeki bir ilköğretim okulunda okuyan küçüklerle güzel bir dostluk kurmalarına sebep oldu.

Okuma alışkanlığı kazandırıyor

Mektuplarla beraber gönderilen kitaplarda, öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanmalarına ve kitap okumadaki isteklerinin artmasına yardımcı oldu. Bu projenin ülkemizdeki diğer ilköğretim okullarındaki küçüklerimize de örnek teşkil edecek bir proje olduğu inancındayım. Türkiye’nin çeşitli illerindeki ilköğretim okullarında özellikle kitap ihtiyacı olan okullarda bu projeyi uygularsak hem küçükleri kitap okuma konusunda kazanmış hem de farklı illerdeki okulların miniklerinin birbirinden haberdar olacağı bir dostluk ortamı oluşturmalarına fırsat tanımış olacağız.”

Önce mektup yazdılar

Samsun 23 Nisan İlköğretim Okulu Bilinçli Gençleri, daha önce tanışmadığı ve görmediği ilköğretim öğrencileri için önce mektuplar yazdı. Kendi yazdıkları mektupları okudukları kitapların içine koyarak Sinop’taki Ayancık Yenikonak Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencilerine yolladı. Sinop’taki miniklerden de kısa zamanda bu çağrıya güzel yanıtlar geldi. Proje ile minik Bilinçli Gençler, yaşadıkları şehirden farklı bir şehirde yaşayan, kendileri gibi ilköğretim okulunda okuyan arkadaşlarıyla güzel bir mektup ve kitap arkadaşlığı için ilk adımları atmış oldu.
Yazarın Tüm Yazıları