Kissinger 'Bilge Adam' olacak

Güncelleme Tarihi:

Kissinger Bilge Adam olacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2011 11:55

ABD'nin eski dışişleri bakanı Henry Kissinger, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nde (FIFA) devam eden rüşvet soruşturmasında, “Bilge Adamlar Komitesi”nde yer alacak.

Tek aday olarak girdiği FIFA başkanlık seçiminde, dün dördüncü kez başkanlığa seçilen FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter, birliğin adının karıştığı rüşvet skandalında, soruşturma kapsamında kurdukları “Bilge Adamlar Komitesi”ne Kissinger'ı davet ettiklerini söyledi. Blatter, 88 yaşındaki Kissinger'dan danışmanlık hizmeti alacaklarını, deneyimlerinden faydalanacaklarını ifade etti.

Kissinger'ın sözcüsü Jessee LaPorin de eski bakanın bu komiteye katılacağını onaylarken, Kissinger'ın henüz resmi bir davet almadığını, ancak Blatter'dan konuyla ilgili bilgilendirme mektubu aldıklarını söyledi.

1973-1977 yılları arasında ABD Dışişleri Bakanı görevini yürüten ve ateşli bir futbolsever olarak tanınan Kissinger, ABD'nin başarısızlıkla sonuçlanan 2022 Dünya Kupası adaylığının lobi faaliyetlerini yürütmüştü.

Blatter, “Bilge Adamlar Komitesi”nde, Kissinger'ın yanı sıra Hollandalı eski futbolcu ve teknik direktör Johan Cruyff'u da görmek istediğini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!