Kışlık ayakkabı alırken dikkat

Güncelleme Tarihi:

Kışlık ayakkabı alırken dikkat
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2007 00:00

Soğuk kış günleri yaklaşırken, yazlık ayakkabılara göre kapalı ve daha sert malzemeden yapılan kışlık ayakkabıların seçiminde dikkatli edilmesi gerektiği bildirildi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Akdur, ayak sorunlarının önemli bir kısmının sağlıksız ayakkabılardan kaynaklandığını kaydetti.

İyi tasarlanmayan ve sağlıklı malzemeden yapılmayan ayakkabıların ayak terlemesi ve kokusu yanında ayak, topuk, baldır ve bel ağrısıyla çabuk yorulma gibi işlevsel bozukluklara yol açtığını anlatan Akdur, bu tür ayakkabıların aynı zamanda basış bozukluğu, bilek burkulması, tırnak batması, mantar, nasır, deri çatlakları, damar hastalığı ve ayakta şekil bozukluğu gibi birçok sağlık sorununa neden olduğunu bildirdi.

Ayakkabı seçerken ekonomiklik, dayanıklılık ve şıklık kadar ayak sağlığına uygunluğun da göz önünde bulundurulması uyarısında bulunan Akdur, ayakkabı seçerken dikkat edilmesi gereken hususları şöyle sıraladı:

"Öncelikle ayağın şekline uygun ayakkabı seçmeye özen göstermek gerekir. Herkesin ayağının anatomisi farklıdır. Ayakkabının ayağa uygun olması çok önemlidir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!