GeriSeyahat Kısacık tatilinizde paranızla rezil olmayın
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kısacık tatilinizde paranızla rezil olmayın

Kısacık tatilinizde paranızla rezil olmayın

İyidir organize tatil yapmak. Siz hiçbir şey düşünmek zorunda kalmazsınız. Herşey çoktan planlanmıştır. Sizi evden alır, otelin kapısına kadar götürürler.

Orada da ne tip aktiviteler yapsam da, sıkılmasam diye düşünmezsiniz. Yapacak o kadar çok şey vardır ki, seçmekte zorlanırsınız. Üstelik aynı otele kendi başınıza gitseniz ödeyeceğiniz ücretin çok daha altında konaklarsınız.

Havaların nispeten serin olduğu yaz başını kaçırdıysanız aslında tatil yapmak için en şahane döneme giriyoruz. Artık bu ayın sonuna doğru hava yeniden serinlemeye başlar, dışarıda ısı 45 dereceyi bulmuşken klimalı odanıza hapsolmazsınız. Sahiller de bir miktar boşalır, boş şezlong bulma veya sabahın köründe kalkıp bir tane ayırma problemi kalmaz.

Bütün yıl çalıştıktan sonra yapacağınız bir haftalık, bilemediniz 15 günlük tatilde riske girmek istemiyorsanız en iyi seçim bir tur şirketi ile seyahat etmek olacaktır.

Kulaktan dolma bilgilerle gittiğiniz, küçük ama sevimli bir pansiyon sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Ne de olsa herkesin iyi tatilden anladığı farklı. Saklı cennetleri bırakın bol zamanı olan başkaları bulsun, siz bulunduktan sonra gidersiniz.

GİTMEDEN GÖRÜN

Organize tatil için doğru adres tur şirketleri. Onlarla tatile gitmenin pek çok avantajı var. Tabii önce güvenilir bir tur şirketi bulmak gerekiyor. Mümkünse önce eşe dosta sorup, onların tecrübelerinden faydalanın. Böylece gideceğiniz yerde bir süprizle karşılaşma ihtimaliniz en aza iner.

Tur şirketleri yurtdışı veya yurtiçi olsun kalacağınız otel veya tatil köyünün fotoğraflarını, hatta video görüntülerini bile size gösteriyor. Odanızda nelerin olduğunu, hangi hizmetlerin verildiğini öğrenmeniz için gidip görmeniz gerekmiyor. Üstelik aynı yere kendiniz gitseniz, ücret turla gittiğinizde ödediğinizin çok üzerinde oluyor.

Uçakla veya otobüsle, nasıl giderseniz gidin rezervasyon derdi kalmıyor. Ayrıca fiyat avantajı burada da söz konusu. Özellikle de zamandan kazanıp, uçakla gitmek isteyenler için. Sonra gardan veya havaalanından otele nasıl gideceğim diye düşünmüyorsunuz. Kapıya kadar sizi bırakıyorlar.

Tek başına veya ailesiyle seyahate gitmeyi planlayanlar için organize tatil başka pek çok sorunu da ortadan kaldırıyor. Diyelim ki, başınızı dinlemek veya sizinle gelecek birilerini bulamadığınız için yalnız bir tatil geçireceksiniz. Bundan ne kadar hoşlanırsanız hoşlanın kendinizi yalnız hissettiğiniz anlar mutlaka olacaktır. Böyle anlar için tatil köyü animatörleri birebir. Grup halinde yapılan eğlencelere katılır, istediğiniz zaman mızıkçılık yapıp odanıza çekilebilirsiniz.

Hele bir de yurtdışını tercih ettiyseniz yalnızlık hiç sorun olmaz. Yabancı bir ülkede bulunduğundan gezi ekibi birbirinden hiç ayrılmaz. Zaten görülecek o kadar çok yer vardır ki, sıkılmaya fırsat bulamazsınız. Odanıza döndüğünüzde tek istediğiniz yatıp uyumak olur. Ben bir dolu kişinin yurtdışı seyahatinde tanıştığı insanlarla arkadaş olduğuna şahit oldum. Hatta hepten sıkı fıkı olup, bir sonraki seyahati de birlikte yapmak isteyenler bile var. Zaten yeni insanlarla tanışmak isteyenler genellikle turla yurtdışı gezisi yapıyor. Siz yine de kayıtsız şartsız yalnız bir tatil istiyorsanız, hep somurtarak dolaşırsınız, kimse de sizinle arkadaş olmaya çalışmaz.

ÇOCUKLULAR İÇİN İDEAL

Bir de meseleye diğer taraftan bakalım. Tatile ailenizle çıkıyorsunuz, çocuklar da sizinle geliyor haliyle. Şimdi çocuklarla seyahat başlı başına bir uzmanlık alanı. Ulaşımdan, sahilin kum veya çakıl mı olduğuna kadar pek çok değişkeni var çocuklu tatilin.

Bilindiği üzere çocukların dikkatini belirli bir işle yarım saatten fazla meşgul etmek mümkün olamıyor. Hele bir de temiz havanın ve iyot solumanın verdiği enerjiyle oradan oraya koşturuyorlarsa. Tamam, çocuk tatilde koşsun eğlensin, bütün sene apartman dairesinde kapalı kalıyor ama sizin de bir canınız var. Bütün yıl çalışıp, tatil parasını biriktiren de sizsiniz.

Özellikle tatil köyleri hem çocuklu tatil yapıp, hem de dinlenmek isteyenler için planlanmış birer cennet bana kalırsa. Çünkü tatil köylerinde çocuk parkları, çocuk havuzları, su oyunları, çocuklarla ilgilenen özel görevliler, özel mönüler var. Gönül rahatlığıyla bırakın, çocuklarınızla biraz da onlar ilgilensin. Aksi halde dinlenmek bir yana, daha beter yorulur, iki lokma yemek yiyecek, güneşlenecek fırsat bulamazsınız. Sonra şehre döndüğünüzde neden hiç yanamadığınızı, neden yorgun ve süzülmüş göründüğünüzü açıklamak zorunda kalmak sinirlerinizi harab edebilir.

Gemiyle dünyayı dolaşın

The Cruise Line İstanbul, dünya denizlerinde yol alan seçkin cruise şirketleriyle çalışıyor. Her biri alanında ekol yaratmış bu ünlü şirketleri, muhteşem gemilerinde tüm dünyadan seçkin zevklere sahip milyonlarca konuğu ağırlıyor. Sizi de konukları arasında görmekten mutluluk duyacak bu gemilerin 2002 sezonunda rotası Baltık başkentlerinden Norveç fiyodlarına, Kuzey Afrika'dan Hawaii, Alaska, Akdeniz ve Uzakdoğu'ya kadar uzanıyor.

Tatil için ETS Shop

Türkiye'nin hemen hemen tüm bölgelerine yayılan yüze yakın ETS Shop acentesi ve 444 0 387 numaralı ETS Shop Çağrı Merkezi gezginlerin hizmetinde. ETS Shop'ta kültür turlarından tatil köylerine, mavi yolculuktan yurt dışı paket turlara, binlerce alternatif tatilseveri bekliyor. Vade farksız 4 eşit taksitle, yüzde 35'lere varan balayı, gençlik, öğrenci ve grup indirimleri var.

Yasemin Dalkılıç'tan dalış dersi

Bodrum’un gözdesi Havana Beach Club, yaklaşık 11 bin metrekare alan üzerinde kurulu harika bir tesis. Kulübün içinde restoranlar, havuz, gece kulübü, su sporları merkezi, health club, masaj salonu, kids club, kuaför, butikler ve revir bulunuyor. Havana Beach Club'da akşamüstü partileri bu sezon da yeni süprizlerle devam ediyor. Kulüpteki bir diğer yenilik de Dünya Rekortmeni Yasemin Dalkılıç'ın kurduğu serbest dalış okulu.

Türk aile yapısına hitap ediyor


ETS Voyage Oteller zinciri tatilinizi seçerken en öncelikli tercih yerini koruyor. Bodrum'da Charm, Hebilköy ve Torba; Antalya'da Cesars, Selge Beach ve Turtel; Uludağ'da ise Alkoçlar olarak hizmet veriyor. Özellikle Türk aile yapısına hitap eden ve aile oteli imajını yerleştirmeyi hedefleyen grup, en iyi hizmeti sunmaya devam ediyor.
False