Kışa özel 5 güzellik önerisi

Pastırma yazının aldatıcı sıcaklarını yaşıyor olsak da çok yakında rüzgar kulaklarımızda uğuldamaya başlayacak.

Haberin Devamı

Sadece kalın kazakların ve mantoların ardına saklanmak da yetmeyecek; hem cildimiz hem saçlarımız kış mevsiminde özel bakımlara ihtiyaç duyacak. İşte, soğuk günler yaklaşırken 5 özel bakım önerisi...

Cildimiz henüz kış gelmeden kendini kış saatine ayarlamak zorunda. Bunun için daha şimdiden yoğun içerikli bakım ürünlerini gün yüzüne çıkarmak gerekiyor. Peki, cildimiz bu mevsim geçişlerinde neden daha özenli bir bakıma gereksinim duyuyor?
Bir yandan yaz boyunca maruz kaldığı güneşin zararlı etkilerinden kurtulmak, öte yandan giderek düşen ısıya, kuru kalorifer havasına, yağmura ve rüzgara hazırlıklı olmak zorunda... Ve tabii sonrasında kış boyunca eksi değerlerdeki hava şartlarına gardını almak durumunda. İşte kışa özel 5 öneri...

1- YOĞUN BAKIM: Dışarıdaki ısı düşmeye başlayınca, ona ilk tepki yağ bezlerinden geliyor. Cildin bu doğal yağ dokusu üreticisi, havanın soğumaya başlamasıyla birlikte üretimini sınırlıyor. Sonuçta doğal cilt koruma bariyeri geçirgenleşiyor, cilt kuruduğundan yüzeyde küçük yırtıklar oluşuyor. Yüz kremleri bu şartlarda hem nem tutucu özellikleri hem de yoğun yağ içerikleri nedeniyle önem taşıyor. Yağlı ürünler kurumuş cildi rahatlatıyor, yenilenmesine yardımcı oluyor ve koruyucu tabakanın yeniden oluşmasını sağlıyor.

2- MASKELER, SERUMLAR VE EKSTRA KORUMA: Gerginlik ve kuruluk hissine karşı dermatologlar özellikle soğuk günlerde yüksek konsantrasyonlu serumları ekstra nemlendirme için tavsiye ediyor. Günlük bakım kreminin altına uygulanan serumu gece yatmadan önce de kullanmak etkisini artırıyor. Haftada iki kez uygulayacağınız yoğun nem maskesi ise sizi kışa hazırlayacak. Bırakın ürünün içeriği gece boyunca etkisini maksimum düzeyde göstersin. Korkmayın, maskeler cilt tarafından hızla emildiği için yastığınız da kirlenmeyecektir.

3- ENZİM PEELING’İ UYGULAYIN: Kışa girerken cildimiz çoğunlukla mat ve solgun görünür. Bu olumsuzluktan kurtulmak için bir enzim peeling’inden yardım alabilirsiniz. Bu, ölü deri hücrelerini arındırıyor ve cildin nefes almasını sağlıyor.

4- GÜNEŞTEN KORUYUN: Güneşin cilde sadece yaz aylarında zarar verdiğini düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. O nedenle en az 15 korumalı ürün kullanmaya devam edin.

5- VÜCUDUNUZU UNUTMAYIN: Biliyor musunuz, dizler ve dirsek vücudun diğer bölgelerine oranla daha çok kuruyor, kepekleniyor ve bu hassasiyetlerden dolayı kaşınıyor. Çünkü hem dirseklerde hem de diz bölgesindeki yağ tabakası oldukça kısıtlı. Bu yüzden söz konusu bölgelere yoğun yağ içerikli kremler kullanarak cildin tahriş olmasını önlemelisiniz.

Haberin Devamı

Kronobiyoloji: Güzelliğin yeni bilimi

Haberin Devamı

Biyolojik saatler, tüm canlı organizmaların yaşamının her anında çalışıyor. İnsan bedeninde ergenlikten menopoza farklı doğal süreçlere dair birçok saat bulunuyor. İşte bu zamanın biyolojisi, kronobiyoloji olarak adlandırılıyor.
Hepimizin beyninde bir “merkez saat” bulunuyor. Bu saat, irade dışı sinirler ve hormonlar yoluyla periferik organlara ilgili bilgileri iletiyor. Her bir sistem, vücudumuz için tutarlı bir zaman döngüsü yaratırken, iç organlarımızın koordineli bir şekilde düzgün çalışmasını da sağlıyor. Kısa süre önce bir araştırmacı, bu zaman döngüsünü cildimiz için de yöneten bir “periferik saat” olduğunu ortaya koydu.
İki tip zaman akışı vardır: Tek yönlü ve döngüsel... Örneğin yaşlanma, tek yönlü zaman akışının açık örneğidir. Ama döngüsel zaman akışının ritimleri 1 dakika, hatta bazen 1 saniye bile olabilirken, bazıları 1 ay veya 1 mevsim sürebiliyor. Bu döngülerden en önemlisi ise yaklaşık 24 saat sürüyor. Bilindiği üzere, stres ve yorgunluk, ciltte sayısız olumsuz etki yaratıyor. İç sistemlerimiz de güzel bir cilt için önemli... Yedi yıllık çalışmanın ardından Shiseido, yaşlanma faktörü Serpin B3’ün etkilerini güvenilir bir şekilde azaltan tek içerik olan “Skingenecell 1P”yi geliştirdi. Bu içerik aynı zamanda cildin kalitesinde iyileşme sağlıyor. Ve işte bu içerik şimdi Shisedo’nun Future Solution LX Total Pratective Cream’inde kullanılıyor.

Haberin Devamı

Ödüllü araştırmacı görev başında

Ödüllü araştırmacı Yoko Gozu, kozmetik araştırmalarına aromatik bitkilerin biyo-teknolojisi alanında başladı. Daha sonra çalışmalarını çeşitli projelerde, koku algısı ve insanların psikosomatik formlarında aromatik tedavi üzerine ilerletti. 1986 yılından bu yana Shiseido ile çalışan Gozu, bugün artık insanın kronobiyolojik ritimleri üzerine yaptığı araştırmalara odaklanmış durumda.

EDİTÖRDEN...

Safinaz’ın hikayesi

Temel Reis’in aşık olduğu kadın o... Gülümseten görüntüsüyle çoğumuzu ekran karşısına çivileyen kadın... Safinaz yıllar sonra karşımıza Moschino’nun Chic Petals kokusuyla çıkıyor. Bu kez mutluluğun iksirini vermek üzere... Parfümün üst notasında yer alan nar, yabani çilek ve kırmızı zencefilin pekiştirdiği karışım ortaya tutkulu ve modern bir feminenlik çıkarıyor.

Haberin Devamı

Gençlik molekülleri

Kozmetik tıbbın aktif maddelerinin en saf halleri, maksimum etki için Collistar’ın Pure Actives serisiyle ulaşılabilir hale getiriliyor. Ürünün içeriklerinden hyaluronik asit cildi nemlendirip sıkılaştırıyor, kolajen ise elastikiyet kaybı ile savaşıyor. Fiyatı 114 TL.

Kusursuz kirpikler

Tekin Acar Cosmetics Mağazaları’nda satılan TCA Studio Make Up’ın yeni makyaj koleksiyonunda yer alan Prolash Mascara, kirpiklere kusursuz, doğal ve mükemmel bir hacim kazandırıyor. Uygulama kolaylığı sağlayan özel fırçası sayesinde anında mükemmel sonuçlar elde etmek mümkün. Fiyatı ise 39 TL...

Tekin Acar, Ankara Taurus AVM’de

Tekin Acar Cosmetics, Ankara Next Level AVM’de yeni bir mağaza açtı. Açılışa özel mağazada, 3 Kasım’a kadar yapacağınız 2. ürün alışverişine yüzde 40 indirim fırsatı var.

Haberin Devamı

Güzelliğin yeni harfleri

DD kremler

Hayatımıza hızlı bir giriş yapan BB kremler (blemish balm), güzelliğin ve makyajın kodlarını değiştirmekle kalmadı “hepsi bir arada” bakımın da sırlarını verdi bize. Onu izleyen CC kremlerden (colour correcteur) sonra şimdi de DD’ler (dynamic do-all) raflarda yerini almaya hazırlanıyor.

Kozmetik dünyasında çalışmalar o kadar hızlı ki, biz henüz CC’lerin varlığına alışmaya çalışırken DD’ler çıkageldi, kozmetik raflarında yerini aldı! Bu durumda bizim yapmamız gereken DD’leri diğerlerinden ayıran özellikleri sorgulamak. Peki, DD’lerin mucizesi nedir?

“Dynamic Do-All” ya da kısaca DD olarak adlandırılan yeni nesil bakım kremleri, BB ve CC’yi tek bir ambalajda bizlere sunmayı hedefliyor. Yani aynı krem ciltte nemi hapsederken aynı zamanda makyaj bazı oluşturuyor, ciltteki renk eşitsizliklerini düzeltiyor ve cildi olumsuz çevre koşullarından koruyor. Tüm bunları yaparken aynı anda içeriğindeki özel bileşenler sayesinde ince kırışıklıkların oluşumunu ve cilt dokusunun incelmesini önlüyor.

Yazarın Tüm Yazıları