Kısa kısa Beşiktaş

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa Beşiktaş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2004 01:16

MİCAN:Hakem kardan golü göremedi

BEŞİKTAŞ'ın Mısırlı futbolcusu A.Hassan, sayılmayan golü için, ‘‘Ofsayt değildi’’ yorumunu yaparken yönetici Hüseyin Mican ilginç bir açıklamada bulundu. Mican, ‘‘Golümüz net goldü. Yardımcı hakem herhalde kar yüzünden iyi göremedi. Kazanabileceğimiz bir maçtan 2 puan bıraktığımız için üzgünüz’’ dedi.

A.Hassan’a ilk 11 yaramıyor

BEŞİKTAŞ'
ın altın yedeği Ahmed Hassan, ilk 11'de başladığı Malatyaspor maçında gol atmayı başaramadı. Düne kadar oynadığı 18 lig maçının 11'inde oyuna sonradan girip 10 gol kaydeden (ilk 11'de oynadığı karşılaşmalarda 1 gol attı) Mısırlı futbolcu, siyah beyazlı takımın en golcü ismi olmuştu. Sakat oldukları için Malatya'ya götürülmeyen Zago ile Pancu'nun yokluğunda ilk 11'de sahaya çıkan Ahmed Hassan, Malatya'da da fileleri havalandırdı. Ancak attığı gol, ofsayt gerekçesiyle sayılmadı.

Sergen'e kartopu geldi

MAÇIN
51. dakikasında korner kullanmak için kenara gelen Sergen kartopu yağmuruna tutuldu. Atılan kartoplarından biri yıldız futbolcunun kafasına isabet etti. Bunun üzerine hakem Selçuk Dereli, 3 numaralı anonsu yaptırdı. Yurdu etkisi altına alan kar yağışı Malatya'da da etkisini gösterirken, yağış yüzünden oyun alanının çizgileri zaman zaman kapandı. Hakem Selçuk Dereli, her iki yarıda olmak üzere oyunu iki kez durdurup, çizgileri temizletti.

Özdilek: İşim önce gelir

MALATYASPOR'u çalıştıran Beşiktaş'ın eski futbolcusu Mehmet Özdilek, ‘‘Aşkımla işimi karıştırmam. Benim için işim önce gelir’’ dedi. Olumsuz hava koşullarına rağmen her iki takımı da iyi futbol oynadıkları için kutladığını söyleyen Özdilek, ‘‘İlk yarıda çok iyi oynadık. İkinci yrıda da pozisyon bulduk ama golü atamadık. Puan aldığımız için mutluyum. Selçuk Dereli ve yardımcıları iyi bir yönetim gösterdi’’ diye konuştu.

Misafirperver Malatya

MALATYASPOR Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Beşiktaş İkinci Başkanı Hüsnü Güreli, Asbaşkan İbrahim Özdoğan ve yönetim kuruluna dün maç öncesi bir yemek verdi. Malatya Beşiktaşlılar Birliği Başkanı Ramazan Yıldız tarafından organize edilen Satır Restaurant'taki ziyafette Beşiktaş'ın kongre üyelerinden Aydın İzgeç, Erdal Kara, Güven Kulabaş, Erdal Diktaş, Burak Sür de hazır bulundu.

Ucuz kurtuldular

UEFA Disiplin Kurulu, Barcelona'daki toplantıda Beşiktaş'a 80 bin, G.Saray'a da 25 bin İsviçre Frangı ceza verdi. Cezaların yarısını Almanlar ödeyecek.

Saha kapatma yok

İspanya'nın Barcelona kentinde toplanan UEFA Disiplin Kurulu, Beşiktaş ile G.Saray'ın dosyalarını görüşüp, karara bağladı. Kurul, Beşiktaş'ın Chelsea ile 9 Aralık 2003'te Almanya'nın Gelsenkirchen kentinin Arena Stadı'nda oynayıp 2-0 yenildiği Şampiyonlar Ligi mücadelesinde çıkan olaylar nedeniyle siyah beyazlı kulübe 80 bin İsviçre Frangı (yaklaşık 85 milyar TL) ceza kesti.

Yarısı Almanların

Toplantıda 2 Aralık 2003'te Almanya'nın Dortmund kentinin Westfalen Stadı'nda oynanan ve Galatasaray'ın Juventus'u 2-0 yendiği karşılaşmada çıkan olaylar da ele alındı. Kurul, bu yüzden G.Saray'a 25 bin İsviçre Frangı (yaklaşık 26 milyar TL) ceza verdi. Statlarındaki güvenlikten sorumlu oldukları gerekçesiyle bu cezaların yarısının Alman kulüpleri tarafından ödeneceği belirtildi.

1 puana sevindiler

BEŞİKTAŞ
Menajeri Sinan Engin ve siyah beyazlı futbolcular, Malatya deplasmanından alınan 1 puana sevindiklerini söylediler. Sinan Engin, ‘‘Böyle bir havada iyi futbol beklenemez. Alınan 1 puan iyidir. Biz kenarda donduk. Sahada mücadele eden oyuncuları tebrik ediyorum’’ dedi.

Tayfur, Ahmet Yıldırım, Yasin ve Okan da mücadeleden ve 1 puandan mutlu olduklarını ifade ettiler. Tayfur, ‘‘İyi mücadele oldu ama gol yoktu. İki takım da puanı hak etti. Bence A.Hassan’ın sayılmayan golünde ofsayt yoktu’’ dedi.

Işık Beşiktaşlı oldu

BEŞİKTAŞ kongre üyesi Ramazan Yıldız tarafından Satır Restaurant'ta verilen yemeğe katılan ünlü sunucu ve tiyatrocu Kenan Işık'a Asbaşkan İbrahim Özdoğan tarafından altın kartal rozeti verildi. Işık, ‘‘'Önce Malatyasporluyum sonra Beşiktaşlı’’ diyerek siyah beyazlı renklere tutkun olduğunu söyledi.

Taraftar akın etti

ASRIN Kartalları Derneği Başkanı Erdal Kara ile Caner Karaarslan ve Sedat Kesen tarafından organize edilen üç otobüsle Malatya'ya gelen siyah beyazlı taraftarlar, takımlarını destekledi. Daha önce Beşiktaş formasını giyen Malatya Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, antrenör Zafer Öğer, Şenol Fidan ile Atilla ve kaleci Fevzi tribünlere çağrıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!