Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yılmaz Tokatlı'dan federasyona eleştiri

Türkiye Futbol Adamları Derneği Başkanı Yılmaz Tokatlı, dün yazılı bir açıklama yaparak Futbol Federasyonu'nu eleştirdi. Tokatlı, ‘‘Türk futbolunu kanuni yetkileri içinde yönetmekte birinci derecede sorumlu olan Futbol Federasyonu'nun son kararlarını üzüntüyle izlemekteyiz. Federasyonun bakanlık ile mahkemelik olması, özerklik anlayışını iyi kavranamadığı izlenimini yaratmaktadır. Futbol Federasyonu başkan ve sayın yönetim kurulunun her türlü idari, mali ve hukuki konularda şeffaf ve adil davranış ve kararları içinde olmasını tememni eden derneğimiz, futbolun kaosa sürüklenmemesi için acil tedbirlerin alınmasını tavsiye eder’’ dedi.

Ş.Urfa'ya 2 maç saha kapatma

PROFESYONEL Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Şanlıurfaspor- Siirt Jetpa Spor maçında çıkan olaylar nedeniyle Şanlıurfaspor'a 2 maç için saha kapatma ve 2 milyar lira para cezası verdi. Kurul, Kombassan Konyaspor-Sarıyer maçında çıkan olaylar yüzünden de Kombassan Konyaspor'u 1 milyar 500 milyon lira para ile cezalandırdı. Kurul ayrıca, Iğdır Bölgesi saha komiseri Mehmet Kazan'a hakeme hakaret etmekten 3 ay, Kuşadasıspor antrenörü Rıfat Benli'ye 1 ay hak mahrumiyeti, Şanlıurfaspor futbolcusu Hakan ile Sivassporlu Ayhan'a da 2'şer maç ceza verdi.

Karabük İstanbul'da destek arıyor

BİRİNCİ Lig yolunda ekonomik desteğe gereksinimi olduğunu belirten Kardemir Karabükspor'un Kulüp başkanı Öner Kölemenoğlu, işadamlarıyla görüşmek için İstanbul'a gitti. Karabükspor'un parasal kaynağa ihtiyacı olduğunu açıklayan Başkan Kölemenoğlu, ‘‘En büyük destekçimiz olan Kardemir ve çelik işçisinin yaptığı ekonomik destek şu an kulübümüze yetersiz kalmakta. Bu nedenle ticari faaliyetlerini İstanbul'da sürdüren İşadamlarımızı ziyaret edeceğim. Kendilerinden sıcak ilgi görüyoruz. Hepsinin gönlü Karabükspor'u tekrar Birinci Lig'de görmek. Önümüzdeki günlerde aradığımız ekonomik desteği bulacağımıza inanıyoruz’’ dedi. Mehmet ÇETİNKAYA

Potada 8 takımımız Avrupa sınavında

Basketbol Avrupa Kupaları'ndaki temsilcilerimizden 8'i gruplarında bugün zorlu maçlar oynayacaklar. Efes Pilsen, Aydın Örs'süz çıkacağı ilk Avrupa Ligi maçında Fransız rakibi Pau Orthez'i konuk ediyor. Abdi İpekçi Salonu'nda saat 18.00'de başlayacak maçı Carl Jungebrandt (Finlandiya) ve Srdan Dozai (Hırvatistan) hakem üçlüsü yönetecek. Karşılaşma CINE 5'ten şifresiz naklen yayınlanacak.

Erkekler Koraç Kupası'nda da 4, Bayanlar Ronchetti Kupası'nda da 3 takımımız bugün grup maçlarına çıkacaklar. Koraç'ta Türk Telekom, Almanya'nın Herzogtel Trier takımı ile Trier'de TSİ 21.00'de, P.Karşıyaka, Slovenya'nın Sloven Ljubljana takımı ile dış sahada saat 20.30'da oynuyor. Beşiktaş, TRT-2'den naklen yayınlanacak maçta, İsrail'in Galil Kiriat takımını BJK Salonu'nda konuk ediyor. Maçın başlama saati ise 18.00. G.Saray ise İtalya'da Linelteks Basket takımı ile saat 21.30'da mücadele edecek.

Bayanlar Ronchetti Kupası'nda ise İÜSBK, İsrail'in Ben Yehuda takımı ile Caferağa Salonu'nda saat 18.30'da, Beşiktaş, İtalya'da Lavezini Basket ile saat 19.30'da, BOTAŞ da İsrail'de Elitzur Holon ile saat 20.30'da karşı karşıya gelecek.

İtalya'da Kaf-Kaf haftanın takımı

İTALYA'da yayınlanan Superbasket dergisi gerek Türkiye liginde ve gerekse Koraç Kupası'nda büyük başarılar elde eden İzmir takımı Karşıyaka'yı ‘‘Avrupa'da haftanın takımı’’ ilan etti. Ayrıca Karşıyaka'nın çalıştırıcısı Ergin Ataman da ‘‘Avrupa'da Haftanın Coach’’u unvanına layık görüldü. Ataman, Amerikalı'sız takımını başarı ile yöneten 'çiçek' gibi bir coach olarak tanıtıldı. İlk 5'e ise Efes'ten Hidayet Türkoğlu girdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!