Kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2004 01:47

Kallon ve Kaddafi'ye doping cezası

İtalya 1. Ligi’nde, kan örneklerinde nandrolone maddesine rastlanmasının ardından, doping suçlamasıyla haklarında soruşturma açılan futbolculardan Muhammed Kallon ve Saadi Kaddafi'nin cezaları belirlendi. İtalya Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu, İnterli Kallon'a 8 ay, Libya Lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu olan Perugialı Saadi Kaddafi'ye de 3 ay ceza verdi.

Gürcü futbolcu kalbine yenildi

UKRAYNA'nın Arsenal Kiev Kulübü'nde forma giyen Gürcü futbolcu Şalva Aphaza, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Gürcistan Milli Takımı'nda da forma giyen golcü futbolcunun, geçtiğimiz çarşamba gecesi uykuda iken kriz geçirdiği açıklandı. Aphaza, yaşamını yitirmeseydi bugün takımıyla birlikte Antalya'da kampa girecekti.

FIBA, Türkiye'yi güvenli buldu

ULUSLARARASI Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA), Türkiye'yi, güvenlik açısından kusursuz buldu. Geçen ay Türkiye'ye gelerek bazı illerde incelemelerde bulunan FIBA Güvenlik Danışmanı ve Yönetim Kurulu üyesi Walther Kaszelik, FIBA'ya sunduğu raporda, Türkiye'de güvenlik açısından her şeyin kusursuz olduğunu bildirdi.

Memo duvar ördü

Detroit, Houston'ı devirdi, 12 yıl sonra ilk kez üst üste 7 maç kazandı. Mehmet Okur 10 sayı attı, rakibin All Star oyuncusu Yao Ming'e 4 sayı attırdı.

NBA'de Merkez Grubu'nda 2. sırada bulunan Detroit Pistons, sahasında Houston Rockets'ı da farklı skorla yenerek, 36. maçında 23. galibiyetini elde etti: 85-66. Böylece ligde 12 yıldır ilk kez 7 maçlık galibiyet serisi yakalayan Pistons'da, bu maçta ilk 5'te sahaya çıkan Mehmet Okur, 10 sayı, 5 savunma ribaundu, 2 asist, 2 top çalma ve 1 blokla oynadı. Houston'daYao Ming, pota altında Mehmet Okur'un savunması karşısında kayboldu, 4 sayı atabildi. Pasifik Grubu lideri Sacramento Kings, Seattle'a yenilerek, ligin genel liderliği unvanını Merkez Grubu lideri Indiana Pacers'a kaptırdı.

NBA LİGİ SONUÇLARI

Boston-Orlando: 101-93

Philadelphia-Clippers: 100-80

Toronto-Cleveland: 75-69

Miami-Chicago: 102-95

Detroit-Houston: 85-66

N.Orleans-Washington: 97-87

Milwaukee-Phoenix: 95-87

Dallas-Golden State: 105-99

Denver-Lakers: 113-91

Seattle-Sacramento: 104-93


Komşuya geçit yok

FUTBOL
Federasyonu tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Kış Kupası turnuvasının, ikinci gününde Türkiye, Yunanistan'ı 2-0 yendi. Takımımızn gollerini 73 ve 75'te Özgür kaydetti.

Polat'tan vazgeçildi

Trabzonspor, her konuda anlaşmaya vardığı ve Trabzon'a getirttiği Gaziantepspor'un savunma oyuncusu Mehmet Polat'tan vazgeçti. Dün sabah KAREMAR'da belinden MR'ı çekilen Mehmet Polat'a bel fıtığı teşhisi konuldu. MR'ın sonucunun olumsuz çıkması hem futbolcuyu, hem de bordo mavili yöneticileri şok etti. Polat, menajeri Ali Güven ile tesislere geldi.

Güven, burada yöneticilerle bir süre görüştü. Görüşme sürerken MR filminin sonuçları da kesinleşti. Görüşmeler anında basın mensuplarının yanına gelen Ali Güven, ‘‘Herhangi bir sakatlık sorunu yok. Sadece kulüpler arasındaki 50 bin dolarlık bonservis farkını kapatmaya çalışıyorlar’’ açıklamasını yaptı.

Arkın ve Alişan'a

tekvandodan davet

TEKVANDO Federasyonu Başkanı Metin Şahin, tekvando sporuna olan ilgiyi artırmak amacıyla ünlü isimlere federasyon üyeliği teklifinde bulundu. Şahin ilk etapta, sinema oyuncusu Cüneyt Arkın ile ses sanatçısı Alişan'a Tekvando Federasyonu Yönetim Kurulu'na girmeleri için teklif götürdü. İki sanatçının bu öneriye önümüzdeki günlerde cevap verecekleri bildirildi.
Serdar ULUER
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!