Kısa dönem askerlerden yemin

Güncelleme Tarihi:

Kısa dönem askerlerden yemin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2016 17:23

Kısa dönem askerlerden yemin

Haberin Devamı

 


MERSİN'de İl Jandarma Komutanlığı görev sınırları içerisinde vatani görevini yapan 365'inci kısa dönem erler yemin ederken, ailelerle buluşmada ise renkli görüntüler yaşandı.
Edip Buran Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen törene Vali Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, , İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan, 118 kısa dönem er, asker aileleri ve yakınları katıldı.
Törende konuşan Vali Çakacak, askerlik yapmakla yükümlü her ferdin kültürümüzde 'Peygamber Ocağı' olarak nitelendirilen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde bu kutsal görevi büyük bir gururla yerine getirdiğini ve bu nedenle Türk Milleti'nin de evlatlarını adeta bir bayram havası içerisinde askere uğurladığını söyledi.
Milletinin en büyük amacının, ecdadımızın emanet ettiği vatan topraklarına sahip çıkarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni sonsuza kadar yaşatmak olduğunu ifade eden Vali Çakacak, "Ülkemize yönelen herhangi bir saldırı karşısında en büyük güvencemiz Silahlı Kuvvetlerimizdir" dedi.
Sözlerini 15 Temmuz'daki hain kalkışmaya değinerek sürdüren Vali Çakacak, "Türk milleti, birlik ve beraberlik konusundaki hassasiyetini o gece tüm dünyaya bir kez daha ilan etti. Bu aziz milletin her bir ferdi ve özellikle de vatan aşkı ile dolu engin gönüllere sahip siz kahraman evlatları var oldukça, bu hainler emellerine asla ulaşamayacaklardır" diye konuştu.
Törende günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat ise, jandarmanın her dönemde Türkiye'ye yönelik tehditlere cesaretle göğüs gerdiğini kaydederek şunları söyledi:
"Bizlere düşen görev, rehberimiz Ulu Önder Atatürk'ün düşünce sistemi ışığında, anayasa, kanun, talimat ve mevzuatlara bağlı, karşılıklı sevgi ve güvene dayanan bir disiplin ruhu ile işbirliği içinde çalışarak güzel ülkemize hizmet etmektir." dedi.
365'inci kısa dönem erler adına Jandarma Kısa Dönem Er Murat Aslan yaptığı konuşmanı ardından birliğe ilk katılan Jandarma Kısa Dönem Er Beytullah Horoz'a ödülü Vali Özdemir Çakacak tarafından verildi. Yaş Kütüğüne plaket çakılması ve Jandarma Marşı'nın söylenmesiyle devam eden tören, erlerin aileleri ile buluşması ve birliklerine katılmak üzere yolcu edilmesinin ardından sona erdi.

MERSİN, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!