Kırtasiye Alışverişleri Yoğunlaştı

Güncelleme Tarihi:

Kırtasiye Alışverişleri Yoğunlaştı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2015 13:44

KIRTASİYE ALIŞVERİŞLERİ YOĞUNLAŞTI

2015-2016 Eğitim Öğretim yılı bayram tatilinin de araya girmesi ile beraber 15 günlük bir gecikme ile açılırken bayram telaşını atlatan velilerin alışveriş listelerinin en başına kırtasiye malzemeleri girdi.
Okulların açılması ile beraber çocuklarının okul eksikliklerini tamamlamak isteyen veliler kırtasiyelere akın ediyor.
Kırtasiyelerde ciddi anlamda bir yoğunluğun oluştuğunu ifade eden Deniz Kitapevleri sahibi Mesut Özdemir “Yeni eğitim öğretim yılı gecikmelide olsa açıldı. Bayram araya girince insanların önceliği bayram oldu. Akabinde okullar açılınca kırtasiye malzemeleri insanların ihtiyaç listelerine gitmeye başladı. Oluşan bu yoğunluk 2 hafta sürebilir” diye konuştu.
Velilerin kırtasiye malzemeleri alırken çok dikkatli davranması gerektiğini söyleyen Özdemir, “Velilerimiz özellikle ürünlerin kanserojen madde içerip içermediğine dikkat etsinler. Kanserojen madde sadece kırtasiye sektöründe değil bütün sektörlerde tüketiciyi rahatsız eden bir unsur. Çocuklar bu maddelere maruz kaldıklarında çok ciddi rahatsızlıklar oluyor. Velilerimiz bu risklerle karşı karşıya kalmak istemiyorlarsa bunun için kendilerine en yakın bir kırtasiye mağazasından alışveriş yapmalılar. Dönemsel olarak yılda bir kez ürün satan yerlerden kırtasiye malzemeleri alındığı zaman merdiven altı ve kanserojen madde içeren ürünlerle karşı karşıya kalmak söz konusu olabiliyor. Nasıl ki balık balıkçıdan anlıyorsa kırtasiyede kırtasiyeciden alınmalı" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!