Kırşehir'in iki büyük ilçesine doğalgaz müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Kırşehirin iki büyük ilçesine doğalgaz müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2016 13:47

Kırşehir'in iki büyük ilçesine doğalgaz müjdesi

Haberin Devamı

Salih GÜNER/KIRŞEHİR (DHA)- ENERJİ Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) KIRGAZ’ın lisans genişletmesi istemi onayladı. Böylece Kaman ve Mucur’a doğalgaz getirilecek.
Milletvekilleri Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya’nın girişimleri sonucu doğalgaz dağıtım lisansının genişletilmesi için EPDK’ya başvuruda bulunan KIRGAZ’ın dağıtım bölgesinin Kaman ve Mucur şehirlerini de kapsayacak şekilde genişletilmes isteği yerine getirildi. Doğalgaz lisansı kapsamı genişletilen KIRGAZ, belediye meclis kararları gereği ve ilgili mevzuat çerçevesinde yatırım çalışmalarına 2017 yılı içerisinde başlayacak. Arslan ve Çetinkaya, yaptıkları ortak açıklamada şöyle dedi;
"Kırşehir’e bağlı Kaman ve Mucur’un aralarında bulunduğu 17 ilçeyle ilgili doğalgaz çalışmaları devam ediyor. BOTAŞ (Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi) BOTAŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Özcan KİT Komisyonu’nda sunumlarda bulundu. BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan, çalışmaların hızla devam ettiğini beyan etti. Kaman ve Mucur’a önümüzdeki yıl içerisinde doğalgaz verilecek. Doğalgazın şehrimize ve ilçelerimize sağlayacağı avantajların farkındayız ve bu yöndeki çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Mucur ve Kaman'a tekrardan hayırlı, uğurlu olsun."
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!