Kırşehir Valisi Şentürk, Kaman'da incelemelerde bulundu

Güncelleme Tarihi:

Kırşehir Valisi Şentürk, Kamanda incelemelerde bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2015 14:02

Haberin Devamı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Kaman ilçesinde incelemelerde bulundu.

Şentürk başkanlığında, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Salonu'nda organize edilen toplantıya, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Murat Bulut, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, yatırımcı kurumların temsilcileri, muhtarlar ve din görevlileri katıldı.

Kaymakam Hakan Şen'den ilçedeki yatırımlarla ilgili bilgi alan Şentürk, muhtarların sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Şentürk, burada yaptığı konuşmada, toplantılarda ilçenin önceliklerini belirlemeye çalıştıklarını söyledi.

Kaman halkının büyük çoğunluğunun geçimini tarım ve hayvancılıkla sağladığını ifade eden Şentürk, "Cevizcilik burada çok gelişmiş öyle ki Kaman adı cevizle birlikte anılıyor. Hepinizin bildiği gibi ülkemiz genelinde Orman ve Su İşleri Bakanlığımızca Ceviz Eylem Planı başlatıldı ve Kırşehir bu plan çerçevesinde pilot iller arasında bulunuyor. Başta Kaman olmak üzere ilimiz genelinde Ceviz Eylem Planını daha işlevsel hale getirmemiz gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı

İŞKUR ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce organize edilen Ceviz Yetiştiriciliği Kursu'nu tamamlayan 25 kişiye sertifika veren Şentürk, "Sertifika alanlar umarım kurstan öğrendiklerini ve bilgilerini uygulamaya dönüştürerek bölgede ceviz bahçelerinin çoğalmasına katkı sağlarlar. Sadece ceviz üretmekle kalmayın, ceviz fidanı ticareti yaparak da gelir elde edebilirsiniz" diye konuştu.

İlçe Halk Eğitimi Merkezindeki tel kırma kursunu da ziyaret eden Şentürk, daha sonra ilçeden ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!