Kırşehir Doğal Taş Sektör Analizi ve Yatırım İmkanları Raporu hazırlandı

Güncelleme Tarihi:

Kırşehir Doğal Taş Sektör Analizi ve Yatırım İmkanları Raporu hazırlandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2015 14:28

Haberin Devamı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Doğal Taş Sektör Analizi ve Yatırım İmkanları adlı proje kapsamında rapor hazırlandı.

Ahi Evran Üniversitesinden (AEÜ) yapılan yazılı açıklamada, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeynel Başıbüyük'ün yürütücülüğünü yaptığı Kaman Meslek Yüksekokulu öğretim görevlilerinden Fatih Ballı, Gökhan Ekincioğlu, Engin Ekdur ve Dr. Ediz Sadık Kanbir'in birlikte çalıştığı, "Kırşehir Doğal Taş Sektör Analizi ve Yatırım İmkanları" projesi kapsamında rapor hazırlandığı belirtildi.

Açıklamada, AEÜ, Ahiler Kalkınma Ajansı ile Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle gerçekleştirilen çalışmanın, Kırşehir'de doğal taş sektörüne yatırım yapmayı düşünen iş adamları için rehber niteliği taşıdığı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

Haberin Devamı

"Kırşehir'in yatırımcı çekmekteki en büyük sorununun tanıtım eksikliği olduğu, hazırlanan raporun bu eksikliği gidereceği ve yatırım yapmak isteyen iş adamlarına ışık tutacağı düşünülmektedir. Rapor kapsamında Kırşehir'deki doğal taş sektörünün geliştirilmesi, bölgedeki doğal taş rezervinin araştırılması ve potansiyel yatırım alanlarının belirlenmesi de amaçlanmaktadır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!