Kırsaldaki Çınarlar'a destek Büyükşehir'den

Güncelleme Tarihi:

Kırsaldaki Çınarlara destek Büyükşehirden
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2017 14:52

Kırsaldaki Çınarlar'a destek Büyükşehir'den

Haberin Devamı

MUĞLA Büyükşehir Belediyesi, 'Kırsaldaki Çınarlar' adı altında hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi ile il genelinde kırsal mahallerde yaşayan, kendi yaşamını sürdürmekte zorlanan 65 yaş üstü yaşlılara destek için çalışma başlatıldı. Pilot bölge seçilen Milas ile merkez ilçe Menteşe'de projenin hedefine ulaşması halinde diğer ilçelerde hayata geçirileceği bildirildi.

Sosyal belediyecilik yönünde bir çok çalışma yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi yeni bir proje daha başlattı. Pilot ilçeler olarak Menteşe ve Milas'ın seçildiği 'Kırsaldaki Çınarlar' projesi ile çalışmalara başlandı. 'Kırsaldaki Çınarlar' projesi ile kendi yaşamını sürdürmekte zorlanan 65 yaş üstü vatandaşlara kendi bakımlarını yapamadığı durumlarda, yaşam koşullarının iyileştirilerek hayatlarını daha iyi şartlarda sürdürebilmeleri, sağlıklı ve kaliteli yaşlanmaları için destek olunmaya başlandı. Proje kapsamında, önce yalnız yaşayan ya da kendi yaşamını sürdürmekte zorlanan yaşlıların evlerine misafir olunuyor. Yapılan sosyal incelemeler sonrasında ise destek olmak için çalışma başlatılıyor. Proje kapsamında evlerin temizliği, boya gibi küçük ev işleri yapılırken ihtiyaç görülmesi durumunda banyo, traş ve özel bakım gibi hizmetleri de veriliyor.

Ayrıca tek başına yaşayan ya da evinde gerekli güvenlik önlemi olmayan vatandaşların evinde düşüp yaralanma gibi tehlikelerin önüne geçilmesi için de eşiklerin yok edilmesi, merdiven trabzanlarının kontrolü, basamak-banyo ve tuvaletlere tutamaç montajı ile birlikte kaymayacak malzemelerin konulması gibi çalışmalar da yapılıyor. Projenin pilot bölge seçilen Milas ve Menteşe'de hedefe ulaşması halinde diğer ilçelerde de hayata geçirilmesi planlandığı bildirildi.

Oktay ÇAYIRLI / MİLAS (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!