Kırsal kalkınma için 150 Euroluk AB projesi

Güncelleme Tarihi:

Kırsal kalkınma için 150 Euroluk AB projesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2018 12:24

Kırsal kalkınma için 150 Euroluk AB projesi

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA)- MERSİN Üniversitesi (ME.Ü) koordinatörlüğünde gerçekleştirilen 150 bin Euro bütçeli ‘Kırsal Kalkınma İçin Standardizasyon’ Avrupa Birliği (AB) projesi ön onay aldı.
Mut Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Gürsel Aydın, Genel Sekreter Mustafa Devam ileME.Ü Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’yı ziyaret etti.  Rektör Çamsarı, üniversite öncülüğünde hazırlanan ve onay alan her AB projesinin Mersin ve çevresinin kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını söyledi.
Mut gibi zeytin başta olmak üzere tarım alanında pek çok kaliteli ürünün yetiştiği bir ilçenin, AB standardında üretim yaparak ticaretini Türkiye sınırları dışına taşıyacak olmasının önemli olduğunu belirten Rektör Çamsarı, "Daha önce Anamur için hazırlanan proje olduğu gibi Mut ilçemiz için hazırladığımız projenin de başarılı bulunması hepimiz için memnuniyet verici bir gelişme. Biz Üniversite olarak kentimizle, paydaşlarımızla ve sivil toplum kuruluşlarımızla işbirliği içerisindeyiz. Bu projenin, bölgemiz, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Oda Başkanı Aydın ise kalite standartlarının Avrupa ile eş duruma getirilmesinin satışlarda da çok büyük paya sahip olacağını ifade ederek, "Mut’a özgü 3 çeşit zeytin var. Bu zeytinlerden üretilen ürünlerin pazarlanması ve reklamının yapılmasında bu projenin çok büyük katkıları olacağına inanıyorum. Rektörüme verdiği destekler için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Bu arada proje ile Mut Ticaret ve Sanayi Odası, İtalya Terni Ticaret Odası ve Homeotech Yunanistan özel şirketi arasında işbirliğinin arttırılması ve özellikle zeytin ve zeytinyağı üretimde AB standardının sağlanarak ticaret hacminin geliştirilmesi hedefleniyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!