Kırmızı yanaklar

Suna Hanım, benim yanaklarımda son birkaç yıldır kızarıklıklar oluştu. Bu kızarıklıklar yanaklarımın üst kısımlarında yoğunlaşıyor. Önceden böyle bir sorun yaşamadığım ve pürüzsüz bir cilde sahip olduğum için, bu durum çok canımı sıkıyor. Sizce ne yapabilirim? n Melisa Ö.

Cildinizdeki kırmızılığı bir dermatoloğun görmesi şart... Benim size önerim ise; her gün bir çorba kaşığı havuç suyu, bir tatlı kaşığı yaş maya, 5 damla karahindiba yağını karıştırıp yanaklarınıza sürmeniz... 20 dakika beklettikten sonra da yıkayın. Bunu haftada iki gün tekrarlayın.

Yağ bezeciklerinin sebebi yüksek kolesterol olabilir

Merhaba, ben sizin köşenizi devamlı takip ediyorum. Şimdiye kadar gözaltı morlukları, kırışıklıklar gibi sorunlara karşı pek çok reçete önerdiniz. Ancak gözaltlarında, göz pınarlarına yakın yerlerde oluşan, topluiğne başı kadar küçük beyaz pütürlere hiç değinmediniz. Sanırım bunlar yağ bezeleri ve bende de var. Yardım ederseniz sevinirim.

n Banu

Banu Hanım, göz çevresinde oluşan minik yağ bezecikleri, kolesterolün yüksek olduğunu gösterir. Bu nedenle bir doktora görünmelisiniz. Sonra da iyi bir uzmana gidip yağları temizletin. Evde ise şunu uygulayabilirsiniz: Papatya ve ebegümeciyi bir çay kaşığı badem yağı ve bir çorba kaşığı suda dövün. Sonra bunları tülbent arasına koyup, gözlerinizin etrafında bekletin.

Varis kábusu

Suna Hanım, ben bütün gün ayakta durmamı gerektiren bir işte çalışıyorum. Dolayısıyla akşamları (hatta bazen gün içinde de) ayaklarım çok ağrıyor. Düzenli spor yapıyor olsam da varisten korkuyorum. Varisten ve bacaklarımdaki ağrılardan kurtulmam için bana ne önerirsiniz? Şimdiden ilginize teşekkürler. n Gül Bircan

Dar giyeceklerden kaçının, açık havada bol bol yürüyüş yapmaya çalışın. Önereceğim formül ise şöyle: 8 adet at kestanesini soyup rendeleyin. Üzerine çıkacak kadar susam yağı ve 25 gram biberiye yağı ekleyip, cam kavanozda, güneş gören yerde 15 gün bekletin. Sonra süzün ve çıkan yağ ile aşağıdan yukarıya doğru bacaklarınıza her gün masaj yapın. Ağrınız çok olduğu zaman da haşlanmış soğuk lahana yaprakları sarabilirsiniz bacaklarınıza...
Yazarın Tüm Yazıları