Kırmızı halıdan asfalt piste

Geçtiğimiz haftalarda Fransa’nın Cote d’Azur sahillerindeydim. Öncelikle Chivas Regal’in davetlisi olarak 64. Cannes Film Festivali’ne katıldım.

Haberin Devamı

24 saat kaldığım Cannes’da üzerime smokini çekip Palais des Festival’de Kırmızı Halı’dan geçerek, Nuri Bilge Ceylan’a Jüri Büyük Ödülü’nü kazandıran “Bir Zamanlar Anadolu’da” filmini izledim. Cannes’daki göz açıp kapayıncaya kadar geçen 24 saatlik maceram, Nice Havalimanı’na helikopterle transferimizle sona erdi.
Aradan bir hafta geçmeden, bu kez Formula 1’in Monaco Grand Prix’sini izlemek üzere yeniden Güney Fransa’ya geldim. McLaren Mercedes Takımı’nın sponsoru Vodafone’un talihlileriyle birlikte Nice’teki Hôtel Le Méridien’de kalırken, hemen her gün Monaco-Nice arası gidip geldik.
Boy George çaldı, Prens oynadı
F1’in patronu Bernie Ecclestone ile görüşme fırsatı da buldum. Ecclestone, İstanbul yarışları için 12 Haziran’daki seçimlerin sonuçlanmasını beklediklerini söyledi.
Monaco’daki son gecemde ise Boy George’un DJ’lik yaptığı Jimmy’z’e gittim. Prens Albert ve 2 Temmuz’da evleneceği nişanlısı Charlene Wittstock da oradaydı.

Haberin Devamı

Ankara’dan İstanbul’a

Mart ayında Koleksiyon Mobilya ve Türk Serbest Mimarları Derneği’nin ortak çalışması sonucu Ankara’da başlayan mimari proje sergileri, İstanbul’a taşındı. Mimarlar Kerem Erginoğlu ve Hasan Çalışlar’ın eserlerinden oluşan sergi, bu kez İstanbul’daki Koleksiyon Mobilya’da açıldı.

Yeni albüm

İstanbul gece hayatının değişmez adreslerinden Anjelique’in her yıl heyecanla beklenen ‘Sounds of Anjelique’ albüm serisi devam ediyor! Bu yazın en iddialı şarkılarını bir araya getiren Sounds Of Anjelique Vol.5 albümü, Anjelique’in muhteşem Boğaz manzarası ve benzersiz atmosferine eşlik eden Deep House, Progressive House ve Techno House tarzda 14 şarkıdan oluşuyor.

Antalya daveti

Pramerica Real Estate Investors ve Eria Partners ortaklığının eseri olan, Antalya-Lara’daki TerraCity’nin açılış davetine Frithjof Fuchs ile Aytek Şavkan ev sahipliği yaptı. Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ile İstanbul ve Antalya’dan seçkin davetlilerin katıldığı gece Fatih Erkoç, Kerem Görsev, Ajda Pekkan ve Ozan Doğulu’nun müzikleriyle renklendi.

100 TL bahşiş

Haberin Devamı

Cem Hakko ve sevgilisi Ronit Gülcan, önceki akşam Asmalımescit’te objektife takıldı. Ece barda rakı içen ikili, masadan kalktıkları anda yanlarına yanaşan sokak çalgıcıları ‘Hatırla Sevgili’ adlı şarkıyı çalınca Ronit Gülcan bağırarak “Bu bizim şarkımız” dedi. Hakko, arabalarına kadar şarkıyı çalmaya devam eden çalgıcılara 100 TL verdi.

Yazlık tüsiad

Can Has, Osman Çarmıklı, Sinan Dereli ve Erol Aksoy, önceki gün Bebek’in popüler mekanlarından Lucca’daydı. Yemek yiyip sohbet eden işadamları, takım elbiseleriyle iş toplantısında gibiydi.

Dumansız gelecek için

Aydın Üniversitesi Mütevilli Heyeti Başkanı Doktor Mustafa Aydın Başkanlığı’nda dumansız bir gelecek sağlamak için çalışan Türkiye Sigarayla Savaş Derneği’nin ‘İnsanlığın Gerçek Dostları’ ödül töreni, ‘31 Mayıs Sigarayı Bırakma Günü’ etkinlikleri çerçevesinde yapıldı. Cemal Reşit Rey konser salonunda düzenlenen, sunuculuğunu Ece Pirim ve Cem Kurdoğlu’nun yaptığı gecede ‘İnsanlığın Gerçek Dostları’ ödülünü alan isimler arasında Çağla Kubat’la Gülben Ergen de vardı.

Haberin Devamı

Üniformalı koruma

Taciroğlu Peynirleri’nin sahibi Ali Zafer Taciroğlu, önceki gün Bebek’teydi. Yanında, üniforması, belinde  kelepçesi ve copuyla dikkat çeken koruması da vardı.

Dev balık restoranı

Büyükçekmece Gürpınar’daki Bayece adlı balık restoranı, 600 kişilik kapalı, 550 kişilik de açık mekanıyla dikkat çekiyor. Metin Yılmaz İnci’nin işlettiği mekan ypazar brunch’larıyla da ünlü.

Yazarın Tüm Yazıları