Kırkpınar Güreşleri'ne medya ilgisi

Güncelleme Tarihi:

Kırkpınar Güreşlerine medya ilgisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2012 15:16

651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerini izlemek için bir çok yabancı medya kuruluşunun temsilcisi akreditasyon yaptırdı.

Geçmişi 6,5 asra yaklaşan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri kültürel ögeleriyle yerli-yabancı pek çok basın kuruluşunun da ilgisini çekiyor.

Yağlı güreşlerin yanı sıra, onlarca kültürel ritüeli içinde barındıran Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izleyerek, bağlı bulundukları haber ajansları, gazeteler ve televizyonlara servis edebilmek için her yıl güreşleri izlemek için kente gelen yerli ve yabancı gazeteci sayısında artış olduğu bildirildi.

Edirne Basın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğü'nün daveti üzerine, Türkiye'de görev yapan 14 yabancı medya mensubu, gözlemlerini çalıştıkları kuruluşlara bildirecek.

Hollanda Ad Nıeuws Medıa'dan Elzbieta Slawomira, Çin Halk Cumhuriyeti Xınhua Ajansı'ndan Ming Chen, İtalya Espansione Medya'dan Giuseppe Mancini, İran Fars Haber Ajansı'ndan Esmail Bandıdaryan, Avusturya Der Standard Gazetesi'nden Markus Rolf Bernath, Tataristan Haber Ajansı'ndan Ruşaniya Altay, Amerika Fodor's Travel'den Vanessa Hilary Larson, İsviçre Basler Zeitung Gazetesi'nden Jan Keetman, İngiltere Getty İmages'den Claudia Yvonne Wiens, Amerikan Bloomberg Televizyonu'ndan Joshua Bassett, The Wall Strett Journal'den Joe Parkinson ve Hanmione Nevill güreşleri izlemek için akreditasyon yaptırdı.

Edirne Basın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğü yetkililerince kentin tarihi ve turistik yerlerini gezecek olan yabancı gazeteciler, yarından itibaren Er Meydanı'nı gözlemleyerek, haberlerinde yer verecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!