Kırklareli’nde kakava ateşi bu yıl 26’ncı kez yanacak

Güncelleme Tarihi:

Kırklareli’nde kakava ateşi bu yıl 26’ncı kez yanacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2016 18:07

Kırklareli’nde kakava ateşi bu yıl 26’ncı kez yanacak

Haberin Devamı

KIRKLARELİ,(DHA)-KIRKLARELİ Belediyesi'nin bu yıl 26'ncısını düzenlediği Kırklareli Karagöz Kültür, Sanat ve Kakava Festivali, Türkiye'nin sanat, spor, siyaset ve edebiyat alanının önde gelen isimlerin katılımıyla 25-28 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Kırklareli halkıyla adeta bütünleşen festivalde bu yıl ülkede yaşanılan terör olayları ve şehit cenazelerinden dolayı müzik ve eğlence susacak, yerini kültür, sanat ve edebiyat etkinliklerine bırakacak.
26. Kırklareli Karagöz Kültür, Sanat ve Kakava Festivali'nin özellikle Balkan halkları arasındaki barış ve kardeşlik duygusuna hizmet etmesi amacıyla kurgulandığını ifade eden Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, bu yılki festivalde eğlence boyutuyla ilgili, "Geçen çeyrek yüzyılı aşkın süre içerisinde festivalimiz, özellikle Kırklarelili hemşehrilerimiz başta olmak üzere tüm Trakya ile özdeşleşti. Bu yıla kadar kültür sanat ile eğlence iç içe yaşanıyor, halkımız sevdikleri isimleri yakından görme, dinleme imkanını buluyordu. Ancak bu yıl, festival içeriğinde bir farklılığa gitmek zorunda kaldık. Ülkemizin içinde bulunduğu hazin ortam ve ulusça yaşadığımız acılara kayıtsız kalamazdık. Bu yüzden Kırklareli Karagöz Kültür, Sanat ve Kakava Festivali'nde bu yıl müzik, eğlence ve danslara yer vermedik. Türkiye'nin önde gelen sanatçılarının da katılımı ve katkılarıyla kültür, sanat ve edebiyat etkinlikleriyle dolu bir program hazırladık" dedi.
KIRKLARELİ SANATA DOYACAK
25–28 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 26’ncı Kırklareli Karagöz Kültür, Sanat ve Kakava Festivali 1600 yıllık mitolojik kökenleri olan Kakava ateşinin konuklar tarafından yakılmasıyla başlayacak. Ardından festivalin onur ödülü olan ’Karagöz Şapkası’ sanatçı Ali Poyrazoğlu’na verilecek. Edebiyat ve kültür-sanat ağırlıklı festival programı, tiyatro oyunları, söyleşiler, şiir ikindileri, karikatür, resim, fotoğraf sergileri, el sanatları çalışmaları, sanat atölyeleri, sokak animasyonları, duran heykeller, kitap fuarı ve imza günlerinden oluşuyor.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!