Kırım Cumhuriyeti 100 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Kırım Cumhuriyeti 100 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2017 10:08

Kırım Tatarları, Kırım Tatar Milli Kurultayı ve Kırım Ahali Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümünde Grand Ankara Otel’de gerçekleştirilen resepsiyonda buluştu. Konuklar, Kırım Tatar kültürünü dans ve müzikler eşliğinde tanıdı.

Haberin Devamı

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin Kırım Tatar Milli Kurultayı ve Kırım Ahali Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümü Grand Ankara Otel’de düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Resepsiyona Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) ve Dünya Kırım Tatar Kongresi Başkanı ve Ukrayna Milletvekili Refat Çubarov, Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andriy Sıbiga, AK Parti Milletvekili ve TBMM Ukrayna-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Hüseyin Şahin, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Kırım Derneği Genel Merkezi Başkanı Mükremin Şahin’in yanı sıra Türkiye’de yaşayan Kırım Tatar diasporasının önemli isimleri katıldı.

BASKI VE ZULME KAYITSIZ KALMAYIN

Dernek Başkanı Mükremin Şahin, “Yüz yıllardır Kırım’ı Tatarsızlaştırmak ve Müslümansızlaştırmak için her şeyi yaptılar. Dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan Kırım Tatarları, Dünya Kırım Tatar Kongresi’ni topladı. Dolayısıyla Kırım’ın Ukrayna’daki topraklarının Rusya tarafından işgalinin asla kabul edilmeyeceğini ve bu işgale karşı sonuna kadar direneceğini ilan etti. Vicdan sahibi herkesi, Kırım’da yaşanan baskı ve zulme kayıtsız kalmamaya davet ediyorum” dedi. Meclis Başkanı Çubarov ise, “Aydınlanmış Kırım Tatar gençleri kendi toprağında kendi vatanına sahip olmak için ellerinden geleni yaptılar ve hayatlarını verdiler. Toplanan ‘Kırım Tatar Milli Kurultayı’ yerli halkın haklarını bütün dünyaya duyurdu. Kırım Ukrayna’nın toprak parçasıdır” diye konuştu. Resepsiyon, Kırım Tatar kültüründen dans gösterisi ve müzik dinletisiyle son buldu.

BAKMADAN GEÇME!