Kimi starı getiriyor kimi iptal ediyor

Vize sınavlarının sona ermesi, güneşli havaların yüzünü göstermesi ve başlayan bahar şenlikleri.

Haberin Devamı

Böylesine bir rehavet döneminin ardından üniversite öğrencileri için tekrar derslere dönmek, sınavlara hazırlanmak epey zor olsa gerek. Mayıs ayı ile birlikte başlayan bahar şenlikleriyle çimlerin üstüne uzanarak dinlenen ve akşamları da düzenlenen konserler ve etkinliklere katılarak eğlenen öğrenciler, final sınavları öncesi moral depoluyor. Bu yıl ki bahar şenliklerinde hemen tüm üniversitelerde ünlü bir isim yada müzik grubu sahne alıyor. Ancak Hacettepe Üniversitesi’ne ayrı bir parantez açmak gerekiyor. 15 Mayıs’ta başlayacak ve dört gün sürecek şenlikler kapsamında sırasıyla Sıla, Kenan Doğulu, 50 Cent ve Sezen Aksu sahne alacak. Önceki yıllarda üniversitenin Beytepe Kampus kapısından başlayan trafik Eskişehir Yolu’na kadar uzanmış ve saatlerce trafik felç olmuştu. Bu yıl durum sanırım çok daha vahim olacak. Üniversitenin bu duruma mutlaka bir çözüm bulması gerekiyor.

Haberin Devamı

KAMPÜSTE ÜNLÜLER GEÇİDİ

Bahar şenlikleri konusunda bu yıl en büyük hayal kırıklığını Ankara Üniversitesi öğrencileri yaşadı. 10 Mayıs’ta başlaması planlanan şenliklerin, iptal edildiği duyuruldu. ODTÜ ise tam bir kapalı kutu. Şenliklerin başlamasına birkaç gün kaldı ancak sahneye henüz kimin çıkacağı ise hala belirsiz. Sadece Kardeş Türküler konseri kesinleşti. Şenlikleri ilk başlatan üniversitesi önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da değişmedi. Bilkent Üniversitesi şenlikleri dün sona erdi. Şenlikler kapsamında sahneye çıkan en popüler isimse Murat Boz oldu. Türk Hava Kurumu Üniversitesi ise Volkan Konak ve Hadise konserleriyle dikkat çekiyor. Başkent Üniversitesi Gökçe, Ozan Çolakoğlu ve Gülşen’i ağırlıyor. Gazi Üniversitesi de, Gece Yolcuları ve Ferhat Göçer’i öğrencileriyle buluşturuyor.

Düğümü sürpriz bir isim çözecek

Final hazırlığı yapan ekranların fenomen dizisi Behzat Ç.’de son bölüme yaklaştıkça işler iyice karışmaya başladı. Kim iyi adam kim kötü adam belli değil. Çözülmesi gereken düğümler, cevap bekleyen sorular artıyor. Son bölümde ise tüm düğüm çözülüyor. Dizinin final bölümünde izleyicileri büyük sürprizler bekliyormuş. Tüm bu olayların merkezindeki, düğümleri çözecek isim ise kimsenin tahmin etmediği biriymiş. Bu arada dizi ekibiyle ilgili söylentiler de bir süredir ortalıkta dolaşıyor. Ekibin Ankara’da çekilecek yeni bir dizide rol alacağı söyleniyor. Umarım bu söylentiler gerçek olur, Ankara tüm Türkiye’nin izlediği bir fenomen daha yaratır.

Haberin Devamı

Büyükşehir insanına özel diyetler

Diyetisyen ve beslenme uzmanı Ferin Batman, yardımcıları ile uzun bir süre çalışarak büyükşehirlerde yaşayan insanlar için beslenme ve sağlıklı yaşam programları hazırladı. Hem sosyal olmak zorunda kalan, hem de diyet yapmak isteyen insanlar için diyet programları hazırlayan Batman, tüm bu bilgilerini ise ‘Metropol Diyeti’ isimli kitabında biraraya getirdi. Kitabının imza günü için bir davet düzenleyen Ferin Batman, cemiyet hayatının önde gelen kadınlarına çeşitli tavsiyeler verdi.

Ajda Pekkan açılışa geliyor

Filistin Caddesi’nde bir süre önce hizmete giren Suda Restoran, resmi açılışını Salı günü yapacak. Kısa sürede Antep mutfağından oluşan mönüsü Başkentlilerden büyük ilgi gören restoranın açılışına ise sürpriz isimler katılıyor. Ajda Pekkan ve Sinan Akçıl, açılış için Ankara’ya gelecekmiş.

Yazarın Tüm Yazıları