GeriSeyahat Kim korkar kıştan kaplıcalar oldukça
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kim korkar kıştan kaplıcalar oldukça

Kim korkar kıştan kaplıcalar oldukça

Termal turizm geçmişteki parlak günlerine dönüyor. Tesislerin sayısı artarken, servis kalitesinde de belirgin bir iyileşme gözleniyor. Son iki yılda Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan termal işletme belgeli otel sayısı 29’dan 54’e, Sağlık Bakanlığı’ndan kaplıca ruhsatlı tesis sayısı 115’ten 167’ye yükseldi. Termal turizmde öne çıkan beş şehirdeki yeni gelişmeleri araştırdık.

BURSA
Kalite yükseliyor fiyatlar ucuzluyor

Bursa termal turizmde büyük bir hamleye hazırlanıyor. Valilik termal su potansiyelini artırmayı, 7 bin kişilik termal köy kurmayı planlıyor. Bu amaçla yapılanan Jeotermal AŞ, kent merkezindeki Osmangazi ilçesinde iki yeni kuyu açtı. Çıkan termal suyun dağıtımına yaz aylarında başlandı. İlk aşamada biri dört, ikisi beş yıldızlı toplam üç yeni otel termal suya kavuştu: Hilton ve Sheraton’ın termal tesisleri henüz hazırlık aşamasında. Crown Plaza’nınki ise açıldı.
Sondaj çalışmaları ve yeni kaynaklar kentin termal tesis işletmecileri arasında sevinç kadar endişe yarattı. Bazı tesislerin suları kesildi, bazılarının debisi azaldı. Çekirge Sularını Koruma Derneği Başkanı Mehmet Taşkeser “Turizmin gelişmesi bizi sevindiriyor, fakat suların kapasitesiyle ilgili bilgimiz yok elimizde. Geçmişte Polis Evi’nde açılan kuyu, bölgedeki birçok tesisin susuz kalmasına yol açmıştı, yine aynı sorunla karşılaşmaktan korkuyoruz” diyor. Bursa Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Engin Er de benzer görüşte: “Bursa sularında 50 yıllık döngü söz konusu. Yeraltından çektiğimiz miktar kadar su gelmezse, doğa beslenemez, yeraltı suları kuruyabilir” diyor. Suları kesilen tesislerden Karamustafa Kaplıcaları, bu konuda yasal işlem başlattı.
Termal suya sahip 4 ve 5 yıldızlı otellerin çoğalması, rekabeti de artırdı. Daha şimdiden büyük otellerin gruplara uyguladığı fiyatlarda yüzde 15’e varan düşüş görülüyor. Hilton ve Sheraton’un gelecek yıl devreye girmesiyle, termal tatilcilerin avantajları artacak.
İlde Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı 20 kaplıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan ruhsatlı 3 termal tesis bulunuyor. Kentin ikinci büyük termal alanı İnegöl Hilmiye Köyü’nde 30’a yakın tesis bulunuyor. İçlerinden sadece Oylat Kaplıcaları, Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı.  

/images/100/0x0/55eac4a0f018fbb8f8957584

Oteller, fiyatlar
Konaklamada Zoe SPA yüzde 50 indirimli

 İki yıl önce yenilenen beş yıldızlı Çelikpalas’ın birer termal kapalı ve açık havuzu, iki hamamı var. Aromaterapi ve 12 çeşit masaj uygulanıyor. Çift kişi konaklama, kahvaltı, SPA kullanımı dahil 140 Euro. (www.celikpalas.com).
 İki yıl önce açılan Marigold’un 85 metrekarelik termal havuzu, Türk hamamı ve kadınlara özel saunası, aile hamamı bulunuyor. Otelde kahvaltı, SPA kullanımı dahil iki kişi 300 TL. (marigold.com.tr)
 Dört yıldızlı Gönlüferah Oteli’nde uluslararası SPA zinciri Zoe hizmet veriyor. Termal bölümünde ise aile odaları bulunuyor. Otelde konaklayanlara SPA girişi yüzde 50 indirimli. İki kişi kahvaltı dahil konaklama 110 Euro, SPA ise iki kişi 40 TL. (www.gonluferah.com)
 Saunaları yenilenen Karamustafa Kaplıcaları’nın toplam 24 odasında termal su kullanılabiliyor. Hamam konaklayanlara ücretsiz. Çift kişi kahvaltı dahil 100 TL. 4 geceden sonra yüzde 10 indirim uygulanıyor. (yenikaplica.com.tr)
 Oylat Kaplıcaları’nın Yeni Çağlayan Oteli’nde iki kişi 240, Çağlayan ve Aşiyan otellerinde 220, apartında 115 TL. 7 gün ve üstü yüzde 15 indirimli. (www.oylat.com)    

BALIKESİR
Edremit liderliğini sürdürüyor

Kentte Sağlık Bakanlığı’ndan kaplıca ruhsatlı 11 tesis, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan termal otel işletme belgesine sahip dört büyük otel bulunuyor.
İlin en büyük termal merkezi Edremit’te Jeotermal AŞ, sondaj çalışmalarını sürdürüyor. İlçedeki sekiz termal su kaynağına bu yıl yenisi eklendi. Saniyede 40 litre su veren yeni kuyu sisteme bağlandı. 3800 konut ve turistik tesislerden bazıları bu sularla besleniyor.
Jeotermal AŞ, ayrıca Sındırgı ilçesinde de yeni bir kuyu açmaya hazırlanıyor.

Her bütçeye uygun seçenekler

/images/100/0x0/55eac4a0f018fbb8f8957586

 Tıbbi kürler de yapılan Gönen Kaplıcaları’nın fizik tedavi ünitesi, mutlakları yenilendi. Fizik tedavi merkezinde kadın ve erkeklere iki ayrı ünitede iki doktor, sekiz masör ve masöz hizmet veriliyor. Dört otelinden biri dört yıldızlı. Diğerleri farklı gelir gruplarına hitap ediyor.
Tüm odalarında termal su kullanılabiliyor. Park ile Yıldız, Güneş ile Yeşil otelleri ortak restoran ve termal tesisleri kullanıyor. Fiyatlara termal tesis kullanımı dahil. Çift kişi yarım pansiyon Yıldız’da 240, Park ve Güneş’te 190, Yeşil’de 130 TL. (www.gonenkaplicalari.com)
Dört yıldızlı Güre Saruhan’ın SPA merkezindeki kapalı termal havuz, Türk hamamı, sauna, jakuzi otelde konaklayanlara ücretsiz. Otel “4 gece kal, 3 gece öde” ve “7 gece kal 5 gece öde” kampanyasına başladı. Çift kişi yarım pansiyon 200 TL.
(www.guresaruhan.com)

 Beş yıldızlı Adriana Hotel, dördü özürlü odası, 21’i suit olmak üzere 246 odalı. Termal suların kullanılabildiği SPA’sında 35 özel banyosu, iki termal havuzu, 2 terapi havuzu bulunuyor. Standart odada çift kişi yarım pansiyon 280 TL. (www.adrinahotel.com)
 Beş yıldızlı Asya Pamukçu Termal, 2500 metrekarelik SPA’sında uzakdoğu masajı ekibini bu yıl genişletti. Ayrıca balayı çiftleri için üç özel süit yapıldı. SPA’sında şu anda Uzakdoğu masaj tekniklerinde uzman üç masöz hizmet veriyor. SPA’da Türk hamamı, termal havuzlar, buhar, çamur ve bitki banyoları bulunuyor. Otelin 87 odasında da banyolarda termal su kullanılabiliyor. SPA kullanımı ücrete dahil. Çift kişi yarım pansiyon 240, balayı suitlerinde 250 TL. (www.hotelasya.com)

YALOVA
Termal’in kaynak suları arttı

/images/100/0x0/55eac4a0f018fbb8f8957588

Çoğunluğu Ortadoğu ülkelerinden olmak üzere yılda yaklaşık 400 bin turist ağırlayan Termal ilçesi yeni bir turizm hamlesinin eşiğinde. Atatürk Köşkü’nün iki yıldır süren restorasyonu tamamlandı, iki ay önce müze olarak açıldı. İlçe belediyesi artan tesislere kesintisiz termal su sağlamak amacıyla iki yeni kuyu açtı, termal su kaynaklarının sayısı dörde çıktı. Bin tonluk termal su deposu yapıldı. Önümüzdeki günlerde merkezdeki binalarında cephe düzenlemesi başlatılacak. Yapılar taş ya da ahşapla kaplanacak, görüntü kirliliği engellenecek. Termal Belediye Başkanı İsmail Atik “1700 dönümlük yeni bir alanı termal tesislere ayırdık, termal üniversite hastanesi açmak için görüşmelerimiz sürüyor” diyor.
Yalova’nın kaplıca bölgelerinden Armutlu ve Termal ilçelerinde bu yıl Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı dört kaplıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan termal işletme belgeli dört otel bulunuyor. Termal’deki belediye ruhsatlı tesislerin sayısı ise 30’a yakın.

Oteller, Fiyatlar
İhlas’ta 6 kişilik apart 390 TL

 Termal Kaplıcaları’nın üç otelinden Çamlık tadilatta. Tesis 64 odalı Termal, 16 odalı Çınar ve sekiz apartla hizmet veriyor. Apart banyolarında termal su kullanılıyor. Termal kullanımı dahil çift kişi yarım pansiyon 180 TL, altı kişilik apartlar 360 TL. (www.yalovatermal.com)
 Termal’de Atatürk’ün konakladığı tarihi tesis iki yıl önce 40 odalı butik otele dönüştürüldü. Limak Termal, SPA merkezinin yanı sıra odalarında da termal su kullanılıyor. Dört odası jakuzili. SPA’sında açık ve kapalı 100’er metrekarelik iki havuz, hamam, buhar banyosu, masaj üniteleri bulunuyor. İki kişi, yarım pansiyon, SPA kullanımı dahil hafta içinde 425, hafta sonunda 550 TL. Dört geceden sonra yüzde 30 indirim yapılıyor. (www.limak.com.tr)
 Üç yıldızlı Green Termal’in tüm odalarında termal su ve jakuzi var. Hamamında masaj havuzu, sauna bulunuyor. Hafta sonunda restoranında yemekler açık büfe, canlı müzik yapılıyor. Hafta içinde çift kişi yarım pansiyon konaklama standart odada 200 TL, suitte 300 TL, dört kişilik apartlarda 450 TL. Yedi gece kalan beş gece ödüyor. (www.greentermal.com)
 Termal Üvezpınarı mahallesindeki Thermalium’un Vanida SPA’sında biri karma, diğeri kadınlara iki termal kapalı havuz, aile çamur banyoları, jakuzi, buhar odaları bulunuyor. 68 standart oda, süit ve villalarının banyolarında da termal su kullanılıyor. Otel kongrelere de ev sahipliği yapıyor. Çift kişi termal banyo kullanımı dahil, yarım pansiyon standart odada 270 TL, hafta sonunda 338 TL. King suit 452, villa 510 TL. (www.thermalium.com)
 Armutlu’daki İhlas Tatil Köyü’nün altı kişinin konaklayabileceği devremülklerinin beş günlük kirası bu yıl 390 TL, Dairelerin banyosunda termal sudan yararlanmak mümkün. Ayrıca tatil köyünün kaplıcasında sauna, Türk ve Fin Hamamı’ndan, termal havuzlardan yararlanmak için günlük 12 TL ödemek gerekiyor. Çamur banyosu da eklenince ücret 40 TL’ye çıkıyor. (www.ihlasarmutlu.com)
 Armutlu Erdilli Termal Otel bu yıl havuzlarını ve odalarını yeniledi. Otelin termal merkezinde çamur banyosu, Türk hamamı, masaj üniteleri bulunuyor. Mutfağında ödüllü aşçı Huseyin Arabayapan görev yapmaya başladı. İDO’nun İstanbul’dan denizotobüsü  servisi ile Armutlu’ya ulaştığınızda, otele ücretsiz ulaşım imkanı sunuluyor. İki kişi, yarım pansiyon konaklama ve termal kullanımı 130 TL. (www.erdillitermal.com)

ANKARA / KIZILCAHAMAM
Yatak kapasitesi 7 binden 13 bine çıkacak

Kızılcahamam bikarbonat, klorür, sodyum ve arsenikli sularıyla meşhur. Topraktan 44 - 86,5 derece arasındaki sıcaklıklarda çıkan termal suları dolaşım bozukluklarından, sinir, karaciğer, safra kesesi hastalıklarının terapisine kadar pek çok alanda kullanılıyor. Şifalı sular ayrıca konut ve kamu kuruluşlarını da ısıtıyor. Üç termal kaynağın da işletmecisi ilçe belediyesi. Oteller, konutlar ve kamuya ait yapılar termal suyu belediyeden alıyor.
Bölgede Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı dokuz tesis bulunuyor. En son ruhsatı 2010 Ekimi’nde Başak Termal Hotel aldı. Şifa Hayat Suyu Kaplıca Oteli, Başak Termal Otel, Asya Termal Kızılcahamam Otel ise kaplıca ruhsatının yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan termal işletme belgesine sahip.
Çam Otel bu yıl yeniden inşa ediliyor. Burası 5 yıldızlı SPA merkezi olacak. 150 odası devre tatile açılacak. Akasya Vadisi’nde 5 bin yataklı devremülk MNT Anatolia Kızılcahamam Termal Tatil Köyü’nün çalışmaları devam ediyor. 200 yataklı Akasya Tatil Köyü oteli de gelecek yıl hizmete girecek. Bu yatırımlarla ilçenin yatak kapasitesi 13 bine çıkacak. 

Oteller, Fiyatlar
Pataya iki yıldır fiyatlarına zam yapmadı

 94 odalı Asya Termal Kızılcahamam Oteli’nin termal merkezine iki termal havuz, hamam, jakuzi, sauna eklendi, kadın açık ve kapalı havuzları genişletildi. Çift kişi yarım pansiyon hafta içi 220, hafta sonu 260 TL. Dört kişilik apartlar hafta içi 330, hafta sonu 400 TL. (www.asyatermalotel.com.tr)
 52 odalı, üç yıldızlı Şifa Hayat Suyu Oteli ikisi kadınlara, dört termal havuzlu. Buharlı sauna, bitki banyosu,  masaj uygulamaları yapılıyor. Çift kişi yarım pansiyon 180 TL. (www.sifahayatsuyu.com) Firmanın üç yıldızlı oteli, 93 odalı Abı Hayat Termal, kadın ve erkekler için birer kapalı, ortak kullanılan bir açık havuz ve jakuzili. Çift kişi yarım pansiyon 190 TL. (www.ab-ihayat.com)
 Pataya Termal Resort, Soğuksu Milli Parkı’nda, 156 odalı. Kapalı yüzme havuzu, Fin ve Türk hamamı, saunası bulunuyor. Fiyatlar iki yıldır değişmedi: Çift kişi yarım pansiyon hafta içi 220, hafta sonunda 300 TL. (www.patalyahotel.com.tr)
 Akasya Termal Tatil Köyü’ndeki 124 odanın tümü jakuzili. Beş termal havuz, sauna ve hamam ortak kullanılıyor. Beş bin metrekarelik yeni bir merkez hazırlanıyor. Çift kişi yarım pansiyon 150, hafta sonunda 200 TL. (www.akasyatermalotel.com)
 İki yıl önce açılan Başak Termal Otel, 110 odalı. Hamamlar, günübirlik banyo, jakuziler, uzman doktor ve fizyoterapistler kontrolünde fizik tedavinin yanı sıra toplantı salonları da bulunuyor. Çift kişi, yarım pansiyon termal kullanım dahil hafta içi 160, hafta sonu 180 TL. (www.basaktermalotel.net)

ANKARA / HAYMANA
Vincy ile yarışıyor

/images/100/0x0/55eac4a0f018fbb8f895758a

Ankara’ya karayoluyla 45 kilometre uzaklıktaki Haymana’nın termal suları hem içme hem de banyo kürleri için kullanılabiliyor. İlçe, suların kalitesiyle gurur duyuyor. Belediyenin tanıtım broşürlerine göre, Uluslararası Şifalı Su Kaynakları Araştırma Merkezi’nin 30 ülkeyi kapsayan çalışması dünyanın en kaliteli iki termal kaynak suyundan birinin Haymana’da olduğunu ortaya çıkardı. Listenin birincisi Fransa’daki meşhur Vichy kaplıcaları. Haymana’nın bikarbonat açısından zengin sular solunum sistemi, cilt, kadın hastalıklarının terapisinde kullanılıyor.
İlçede beş tesis Sağlık Bakanlığı’ndan kaplıca ruhsatlı. Saraçoğlu ve Doktorun Oteli, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan termal işletme belgesine sahip. Merkez, Saray ve Medrese kaplıcalarını belediye işletiyor. Merkez Kaplıca, ilçe merkezindeki en eski, en büyük tesis. Cimcime Otel ve Haymana Termal Otel ile arasında bağlantı bulunuyor. Misafirler hiç dışarı çıkmadan otelden direkt kaplıcalara ulaşabiliyor. Bu üç kaplıcada da suyumuzun sıcaklığı kaynakta 44, havuzda 42-43, küvetlerde 41 derece. Üçü de soyunma kabinleri, yıkanma alanları, termal havuzu ve kurnaları, dinlenme lobisi ve özel personeliyle 24 saat hizmet veriyor. Saray Kaplıcası bu yıl restore edildi. Her üç kaplıcaya da dışırdan giriş günlük sınırsız kullanımla 7 TL. 0-9 yaştan ücret alınmıyor. Özel aile kabinlerinin fiyatı 30, büyükler için 60 TL.

Oteller, Fiyatlar
Ankaralılara evden ücretsiz ulaşım servisi

 Saraçoğlu Termal’in 34 odasına da termal su veriliyor. Alt katında jakuzi, aile kabinleri, kadın ve erkekler için ayrı 4 kükürtlü havuz var. Çift kişi yarım pansiyon 120 TL. (www.saracoglutermal.com)
 Haymana Termal Otel’in 60 odasındaki küvetlerde termal sudan yararlanmak mümkün. Bay bayan ayrı iki 60’ar metrekarelik iki büyük havuzunun yanı sıra, özel kullanım için jakuzili 5 havuzu var. Otel, hafta sonlarında tamamen dolu oluyor. Fiyatlar altı yıldır değişmedi: İki kişi yarım pansiyon 120 TL. (www.haymanatermal.com)
 Kalp ve damar hastalıkları uzmanı Fatih Yorulmaz’ın Çaldağ yamaçlarına kurduğu Doktorun Oteli bu yıl genişledi. Oda sayısı 47’ye çıktı. Ortak kullanılan 126 metrekarelik termal havuzunun yanı sıra, erkekler ve kadınlar için ayrı termal kaplıca havuzu, kaplıca hamamı bulunuyor. Son iki yılda tuz mağarası, sauna, buhar odası, çocuk oyun sahası, spor sahaları yapıldı. Sağlık kürlerinin yapıldığı otelde çift kişi tam pansiyon hafta içi 138, hafta sonunda 178 TL. Beş günden fazla konaklayan Ankaralılar evlerinden ücretsiz alınıyor, geri bırakılıyor. (www.doktorunoteli.com)
 Belediyenin Cimcime Otel’i, Merkez Kaplıca’nın hemen yanında. 35 odalı. İki kişi yarım pansiyon konaklama 120 TL. (www.cimcimeotel.com)

AFYONKARAHİSAR
Havalimanı rağbeti artıracak

/images/100/0x0/55eac4a0f018fbb8f895758c

Yılda ortalama bir milyon kişiyi ağırlayan Afyonkarahisar, termal turizmde büyük bir sıçrama yaşamaya hazırlanıyor. Zafer Havaalanı’nın açılması turizmi hareketlendirecek. Dünya standartlarındaki üç büyük termal otelin yapımının sürdüğünü hatırlatan Afyon Termal Otel İşletmecileri Derneği Başkanı Ali Acar “Avrupa’dan da burada tedavi olmaya gelenler olacak” diyor.
İlde beş yıldızlı sekiz otel bulunuyor. Yeni yatırımlarla sayı 15’e çıkacak. Sağlık Bakanlığı ruhsatlı kaplıcaların toplam sayısı 13. Bunlardan Korel, Park  Oruçoğlu ve İkbal tesisleri ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan termal işletme belgesine de sahip.
Afyon’un en büyük termal bölgesi Ömer - Gecek, kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta. Beş yıldızlı otellerden 284 odalı İkbal, 329 odalı Korel, 306 odalı Oruçoğlu bu bölgede. Termal havuzlarında, terapi merkezlerinde kendi kuyularından
sağladıkları suyu kullanıyorlar. Terapi merkezlerinde uzman personel hizmet
veriyor. İlin ikinci büyük termal bölgesi, merkeze 60 kilometre uzaklıktaki Sandıklı. Hüdai Kaplıcaları’nı belediye işletiyor.
2 yıl önce burada bulunan Büyük ve Küçük Otel adındaki iki otel, devredildi. Adları Gürses Termal Otel olarak değişti.
Afyon’daki tüm termal kaynaklardaki sular banyo ve içmeye uygun. Ömer Gecek Kaplıcası’nın suyu yeraltından 40 - 53 derece sıcaklıkta çıkıyor, sodyum, bikarbonat, demir, arsenik, klorür içeriyor. Hüdayi kaynağından ise 60-70 derece sıcaklıkta çıkan su sülfat, kalsiyum, bikarbonat, bromür, florür içeriyor. Termal sular romatizma, deri, mide, kireçlenme, sinirsel hastalıkların terapisinde kullanılıyor.


Oteller, Fiyatlar
Oruçoğlu ve İkbal’de 7 gece kalan 5 gece ödüyor

 329 odalı Korel Termal Otel’in dört termal, bir çocuk havuzu, su kaydırakları bulunuyor. Fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezine sevksiz başvurulabiliyor. SGK ile anlaşmalı. Bu yıl odaları, dış cephesi yenilenen otelde yılbaşına kadar çift kişi yarım pansiyon 338 TL. “4 gece kal 3 gece öde” ve “7 gece kal, 5 gece öde” kampanyaları sürüyor. (www.korelthermal.com)
 İkbal Termal’de yerel mimarinin uygulandığı, ünlü markaların yer aldığı alışveriş köyü hizmete açıldı. Odalar yenileniyor. Termal-SPA bölümünde cilt bakımı, masaj da yapılıyor. Çift kişi yarım pansiyon 320 TL. (www.ikbaltermalotel.com)
 300 odalı Oruçoğlu’nda çift kişi standart odada yarım pansiyon konaklama 330 TL. “7 gece kal 5 gece öde” ve “4 gece kal 3 gece öde” kampanyaları yılsonuna kadar sürüyor. (www.orucoglutermalotel.com)
 Hüdai Kaplıcaları’nda 289 apart var. Hepsi termal banyolu. Kış sezonunda bile doluluk oranı yüzde 70. Fiyatlar 40-160 TL arası. Geçen yıl kür merkezi de yapıldı. Sauna, Türk hamamı, çamur banyosu bulunan merkeze giriş 10 TL. (hudai.sandikli.bel.tr)
 İki yıl önce açılan 5 yıldızlı Sandıklı Thermal Park Hotel, 190 odalı. Üç termal havuz, 8 özel aile banyosu bulunuyor. Çift kişi yarım pansiyon konaklama, yıl sonuna kadar, 314 TL. (www.sandikliparkhotel.com)
 İhsaniye ilçesine bağlı Gazlıgöl termal alanı, Afyon merkezine 22 kilometre uzaklıkta. Bölgedeki 200 yataklı Yüntaş Gazlıgöl Kaplıca İşletmesi’nin standart oda ücreti 30 TL, termal küvetli apartların günlüğü 50 TL, termal havuzlu dubleks villalar ise 140 TL. Sadece konaklama hizmeti veriyor. 2 yıldır aynı olan fiyatlar sömestre tatiline kadar aynı. (www.gazligoltermal.com)
 Gazlıgöl’deki 50 odalı Başak Termal’de apartların günlüğü 40, iki kişilik odanın 30 TL. Odalarda termal su, hamamında kadın ve erkekler için ayrı bölümler bulunuyor. (www.basaktermal.com)


ANKARA / BEYPAZARI, AYAŞ

/images/100/0x0/55eac4a0f018fbb8f895758e

Ayaş Kaplıcaları kış boyunca kampanyada

Ayaş’ta bakanlıktan kaplıca işletme belgesine sahip tesis sadece Ayaş İçmece ve Kaplıcaları, Beypazarı’nda ise Beyter - Dutlu Termal Kaplıcası.
 Ankara’ya 85 kilometre uzaklıktaki 300 odalı Beyter - Dutlu Termal Kaplıcası yeşil alanla çevrili. Küvetli ve termal sudan yararlanabileceğiniz odalar bulunuyor. Kadın ve erkeklerin termal havuzları ayrı. Kür merkezinde doktor ve sağlık personeli görev yapıyor. İki kişi yarım pansiyon 120 TL. (www.beyter.com.tr)
 Beypazarı gibi Ayaş Kaplıcaları’nın suyu da banyonun yanı sıra içme kürleri için kullanılabiliyor. Ayaş’a 23 kilometre uzaklıktaki 380 odalı tesiste toplam dört havuz, Türk hamamı ve sauna bulunuyor. Otelde bu yıl odalar yenilendi. İki kişi yarım pansiyon konaklama 140 TL. 5 gece kal 4 gece öde kampanyası kış boyunca geçerli. (www.ayasicmeceleri.com)

False